ERDON Helyi hírek

2011.08.05. 17:12

Átképzéseket szervez a Vöröskereszt

Szatmár megye — A Vöröskereszt helyi szervezete Szatmárnémetiben és Nagykárolyban szervez képzéseket. Akik sikeres vizsgát tesznek, beteggondozóként vagy bébiszitterként helyezkedhetnek el.

Szatmár megye — A Vöröskereszt helyi szervezete Szatmárnémetiben és Nagykárolyban szervez képzéseket. Akik sikeres vizsgát tesznek, beteggondozóként vagy bébiszitterként helyezkedhetnek el.

A Romániai Vöröskereszt Szatmár megyei fiókszervezete, partnerségben a Szatmár Megyei Kereskedelmi Kamarával, az Ages Egyesülettel idős– és beteg gondozói, valamint bébiszitteri feladatkört ellátó személyzet szakképzését vállalta fel. Az Európai Szociális Alapból fedezett pályázat részleteit a Vöröskereszt helyi fiókvezetője, Rodica Borlan ismertette augusztus 5–én. Elmondta, a képzés célcsoportjai a munkával nem rendelkező személyek, és a munkanélküli segélyen lévők — függetlenül attól, hogy mióta jogosultak segélyre, illetőleg hány évesek. Mint elhangzott, a résztvevők kiválogatásában a Szatmár Megyei Munkaerő–foglalkoztatási Ügynökség is részt vállalt. Az első, 28 fős csoport augusztus 8–án kezdi el az felkészülést a Vöröskereszt szatmárnémeti, Vlad Ţepeş utcai székhelyén. Itt kapcsolódik a képbe a helyi és regionális fejlesztéssel foglalkozó Ages Egyesület, a civil szervezet szociológusai és pszichológusai tartják azokat a személyiségfejlesztő képzéseket, amelyek a munkáltatók és a munkavállalók közötti kommunikációt segítik elő, illetve fejlesztik. A szatmárnémeti képzés év végéig tart, majd 2012 januárja és júliusa között újabb 28 fős csapat kezdi el a továbbképzést Nagykárolyban. Ugyancsak a jövő évben, pontosabban április és július között zajlik a bébiszitter–képző tanfolyam is, melyre bármely Szatmár megyei településen élő munkanélküli jelentkezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!