ERDON Helyi hírek

2014.02.23. 16:02

Átadták az új buszpályaudvart

Péntek délelőtt Ilie Bolojan polgármester és Csuzi István a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) igazgatójának jelenlétében hivatalosan is átadták a nagyvárad-szőlősi buszpályaudvart.

Péntek délelőtt Ilie Bolojan polgármester és Csuzi István a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) igazgatójának jelenlétében hivatalosan is átadták a nagyvárad-szőlősi buszpályaudvart.

Több mint ötven éve ez az első új buszpályaudvar, amit Nagyváradon átadnak, mondta pénteken délelőtt a helyszínen összegyűlt újságíróknak Csuzi István a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) vezérigazgatója. A közel másfél millió lejes beruházásból felújították a várad-szőlősi villamosvégmegállónál lévő OTL-ingatlant, amelynek földszintjén alakították ki a várótermet és az információs irodát, míg a másik földszinti helyiségben egy patika fog üzemelni. Az emeleten az egyik oldalon egy vendéglátóipari egység működik majd, míg a másik oldalon az OTL irodái kaptak helyet. A pályaudvaron tizenegy peront alakítottak ki, ahol a városi, a metropolisz övezeti, és megyei járatokat fogadják. A peronok mellett 52 négyzetméteren kap helyet egy gyorsétkezde, míg egy másik, 211 négyzetméteres területen egy kerthelyiséget alakítanak ki, melynek külön érdekessége lesz, hogy egy régi villamost is kihelyeznek majd oda. Csuzi István felhívta a figyelmet arra, hogy a létesítményben működő egyetlen vendéglátóipari egyeségben sem árusítanak majd alkoholt. A hivatalos átadón Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere kiemelte, hogy az OTL által megvalósított létesítmény arra kötelezi a várost, hogy a maga során rendet tegyen a környéken, például a szőlősi piac homlokzatát a buszpályaudvar épületének homlokzatával hozzák egy szintbe, illetve lebontják az ott lévő bódékat. Ugyancsak problémát okoznak a kalóztaxisok, akik a környéken tevékenykednek, ezt a kérdést is meg kell oldani a közeljövőben, jelezte Bolojan.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!