ERDON Helyi hírek

2015.05.04. 09:08

Anyák napi ünnepség a TEG-ben

Az édesanyákat, nagymamákat ünnepelték május első vasárnapján a Tibor Ernő Galériában. Az anyák napi műsort a váradi Anna Nőszövetség szervezte.

Az édesanyákat, nagymamákat ünnepelték május első vasárnapján a Tibor Ernő Galériában. Az anyák napi műsort a váradi Anna Nőszövetség szervezte.

A XXIV. Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében anyák napi ünnepséget szervezett az Anna Nőszövetség a váradi Tibor Ernő Galériában május 3-án, vasárnap délután. A szép számú érdeklődőt Kelemen Mária, az Anna Nőszövetség elnöke köszöntötte. Mint elmondta a nőszövetség minden évben különös figyelmet szentel az anyák napjának és minden alkalommal meg is ünneplik egy-egy zenés-verses rendezvénnyel. Kiemelte, hogy az édesanyákra, nagymamákra nem csak ezen a napon kell gondolni, hanem az év minden napján meg kell becsülni őket és mindazt, amit gyermekeikért tesznek. Kelemen Mária az alkalmon szolidaritását fejezte ki a kárpátaljai és minden édesanyával, akik a háborúkban harcoló fiaikért aggódnak.

Verses-zenés műsor

Széll Katalin az anyasággal kapcsolatos gondolatait osztotta meg a jelenlevőkkel, továbbá ismertette az anyák napjának kialakulásának történetét, amelynek gyökerei az ókori Görögországig nyúlnak vissza. Széll Katalin azt is elmondta, hogy hogyan ünnepelték és ünneplik ma is az anyák napját a világ különböző országaiban. Az alkalmon közreműködött Thurzó Sándor József brácsaművész, Baranyi Tünde, aki népdalt énekelt, Hajbók Klára, aki két alkalomhoz illő verset szavalt, Pipó Irén pedig énekelt. A műsor végén közös éneklésre is sor került.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!