ERDON Helyi hírek

2014.07.02. 13:56

A Selina nem nyújt be új ajánlatot

A nagyváradi polgármesteri hivatal érvénytelenítette a Szent László tér felújítására kiírt közbeszerzési eljárást, az egyetlen ajánlattevő Selina tröszt azonban nem fog új ajánlatot tenni.

A nagyváradi polgármesteri hivatal érvénytelenítette a Szent László tér felújítására kiírt közbeszerzési eljárást, az egyetlen ajánlattevő Selina tröszt azonban nem fog új ajánlatot tenni.

A nagyváradi önkormányzat arra hivatkozva érvénytelenítette a Szent László tér felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárást, hogy a munkálatra egyetlenként pályázó, a Selina tröszthöz tartozó Drumuri Bihor cég túl drága, 20,5 milliós ajánlatot tett az önkormányzat által mindössze 19 millió lejre becsült munkálatra. Călin Roman, a Selina cég vezérigazgatója kérdésünkre válaszolva elmondta: nem valószínű, hogy pályázni fognak a következő közbeszerzési eljáráson, hiszen mint mondta, az általuk benyújtott árat nem tudják csökkenteni. Román hozzátette, hogy az önkormányzat alábecsüli a Szent László tér felújításának költségeit, és véleménye szerint más cég sem fog tudni az övékénél alacsonyabb árajánlatot tenni.

Nincs még jelzés

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a Selina cég folytatni kívánja-e a Körösvidéki Múzeum új székhelyének felújítási munkálatait. Călin Roman kitérő választ adott kérdésünkre, mondván, hogy a cég jelenleg csődeljárás alatt áll, ezzel van elfoglalva, és nem is igazán tudják, hogy mit szavazott meg a megyei tanács. A vezérigazgató hozzátette, hogy a megyei tanácsi határozatot a közeljövőben fogják elemezni, és azt követően fognak választ adni erre a kérdésre. Mint arról korábban beszámoltunk, a Bihar Megyei Tanács június 25-iki ülésén meghosszabbította a Körösvidéki Múzeum új székhelyének felújítási munkálataira vonatkozó kivitelezési szerződést, melynek értelmében a tanács erre az évre 6.022.010 lejt irányzott elő a felújítás folytatására, és tizenkét hónapot biztosít a kivitelező Selina cégnek, hogy befejezze a munkát. A napirendi pont vitáján Kiss Sándor, a megyei tanács alelnöke, a megyei tanács jogi bizottságának elnöke jelezte, hogy a Selina részéről még nem érkezett semmiféle kérés arra vonatkozóan, hogy folytatnák a felújítást. Calin Roman válaszából kiderült, hogy erre a jelzésre továbbra is várni kell.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!