ERDON Helyi hírek

2019.11.04. 15:16

A jövőnk nem változhat meg azáltal, ha mindig ugyanúgy választunk

Az elkövetkező elnökválasztáson nem az egyik vagy másik jelöltről van szó.

Az elkövetkező elnökválasztáson nem az egyik vagy másik jelöltről van szó. Mindnyájukat ismerjük, egyeseket évek óta, mint például Klaus Iohannist, Viorica Dăncilăt, Mircea Diaconut, Toader Paleologut, akik régóta jelen vannak a politikai életben, de nem sikerült olyan változtatásokat bevezetniük, ami javított volna életszínvonalunkon. Az ő tevékenységük mérlege a románok tömeges eltávozása ebből az országból, akik rájöttek, hogy saját országukban már nincs esélyük egy sikeres, boldog élet megteremtésére.

Az az igazság, hogy a régi politikai osztály kudarcot vallott. Még egyetlen, rájuk leadott szavazat is a mostani helyzet nem kívánt meghosszabbításához, a jogosan áhított jólét eltávolodásához vezethet.

A jövőnk nem változhat meg azáltal, ha mindig ugyanazokra az emberekre szavazunk.

November 10-én a Dan Barnára leadott szavazat tulajdonképpen nem Dan Barnáról szól. Arról a mozgalomról szól, amely három éve született meg hétköznapi emberek szándékából, akiknek el kellett dönteniük, hogy kivándorolnak, vagy itthon maradnak és harcolnak egy jobb életért. 2016-ban senki nem adott nekünk, az USR-nek (Mentsétek meg Romániát Szövetség) sok esélyt. Egy csoport hétköznapi ember, összeköttetések, ismeretségek nélkül, ezek voltunk mi, csupán saját élettapasztalataink álltak a hátunk mögött.

De mi, az USR, bekerültünk a Parlamentbe. Mert lelkesített minket az a tudat, hogy a közjó érdekében, a ránk szavazott több millió ember életének javításáért részt veszünk a politikában, a május 26-i #farapenali polgári kezdeményezésben és az európai parlamenti választásokon.

A Parlamentben a Dragnea-rezsim próbálkozásai ellen harcoltunk, amely arra törekedett, hogy Romániát bűnözők államává tegye, és letörölje Európa politikai palettájáról. A tolvajok és bűnözők felmentését szolgáló törvénymódosítások ellen léptünk fel, egyeseket sikerült megállítani, másokat elhalasztani. Több mint egymillió szavazatot gyűjtöttünk össze a #farapenali elnevezésű kezdeményezésünkre, és már csak pár lépés választ el attól, hogy alkotmányba is foglalják. Az állampolgárok hangját sikerült bevinni a Parlamentbe, és sokkal átláthatóbbá tettük azt az emberek előtt.

Szerencsére az Önök május 26-i szavazása megakadályozta Dragneát abban, hogy kivonja az országot Európából. De a PSD nem adta fel az igazságszolgáltatás felügyeletét, és a közpénzeket továbbra is saját zsebébe irányította. Egy ilyen párt nem maradhat fenn, ha nincs közvetlenül csatlakozva a hatalomra és az állami forrásokra. Ezért nagyon fontos, hogy a PSD ne kerülhessen be az elnökválasztás második fordulójába, hogy újabb legitimitást és lendületet nyerjen.

Dan Barna az egyszerű emberek képviselője, aki egy másfajta politikai jövőképpel rendelkezve szeretné bemutatni Romániának szóló választási tervét. Mondhatni az utcáról jött, karrierje építéséhez nem volt köze a régi hatalomnak. Mindent sikerre vitt, amit eltervezett a #farapenali elnevezésű kampányban, megvalósította az USR-PLUS Szövetség politikai tervét, amely kétmillió szavazatot gyűjtött össze május 26-án. Romániának szüksége van egy USR-PLUS DNS-sel rendelkező harcos államfőre. Dan Barnában ez megvan.

A kampány utolsó hetében vagyunk. Önök közül bizonyára sokan tétováznak, nem tudják eldönteni, bízzák-e saját és gyermekeik jövőjének irányítását olyan új politikai szereplőkre, mint mi vagyunk, az USR és a PLUS. Olyan új emberek, akik még hibáznak, nem találják meg mindig a megfelelő szót, nem ismerik és nem is akarják ismerni a különböző politikai ügyeskedéseket, de becsületesek, felkészültek és nincs más szándékuk, mint jót cselekedni. Ezért léptünk be a politikai életbe. Most újból arról a résről van szó, amit 2016-ban ütöttünk a rendszerbe, de amely pár nap múlva bezáródhat. Második forduló a PSD nélkül. Ki gondolta volna ezt ezelőtt három évvel?

Ahogyan az elmúlt három évben bebizonyítottuk a Dragnea-rezsim elleni harcban, aki ki akarta vonni Romániát Európából, az USR az egyetlen erő, amelynek van akarata és ereje Románia modernizálására. Mi nem futamodunk meg a harctól. Nem hunyunk szemet az igazságtalanság és a tolvajlás felett. Nem söpörjük szőnyeg alá az állam arroganciáját és tehetetlenségét.

Azért, hogy ez a mozgalom győzedelmeskedjen, hogy egy, az eddigiektől eltérő jövőnk lehessen, az egyetlen megoldás a Dan Barnára leadott voks. Egy szavazat Dan Barnára egyenlő a változásra leadott szavazattal.

(Hirdetés: H 292726)

Ezt a cikket a Mentsétek meg Romániát Szövetség (az USR-PLUS szövetség tagja) megbízásából a Marketing Ideas Kft. gazdasági társaság készítette, azonosító kódszáma: 31190011.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!