ERDON Helyi hírek

2011.06.10. 18:25

A Félsziget csatlakozik 2011-ben a Tuborg Green Fest fesztiválsorozathoz!

<p>Románia legnagyobb fesztiválja, a Félsziget Fesztivál 2011-ben Tuborg Green Fest Félszigetté változik. A Tuborg Green Fest az egyik legismertebb nemzetközi fesztiválbrand, amely az utóbbi években a legnagyobb előadókkal örvendeztette meg több ország közönségét. A két brand egymásra találása csak ráerősít a fesztivál lényegére: a rendezvény minősége, a helyszín és a jegyár változatlan marad!</p>

A Tuborg Green Fest Félszigetre Marosvásárhelyen, a Maros partján és a Weekend-telep szomszédságában kerül sor augusztus utolsó hétvégéjén. Augusztus 25-28. között, négy napon keresztül ismét az év legjobb koncertjeitől fog vibrálni az erdélyi levegő. Az idei rendezvény első bejelentett előadói a Kasabian, a Within Temptation, Nick Warren, Tiga és Borgore, de a sorban természetesen hamarosan újabb nevek jönnek, hiszen a Tuborg Green Fest Félsziget idén is közel 70 koncerttel várja a félszigetezőket.

 Pénteken, augusztus 26-án a legrangosabb brit zenei magazin, a Q által a világ legjobb zenekarának kikiáltott Kasabian lesz a nap főattrakciója. Az olyan daloknak köszönhetően, mint az Empire vagy a Vlad the Impaler az indie rock elsőszámú zenekarának számító, az elektronikától sem idegenkedő Kasabiannak ez az egyetlen bejelentett kelet-európai fellépése idén, a Tuborg Green Fest Félszigetes koncertjük pedig attól lesz különösen izgalmas, hogy napokkal később már boltokba kerül vadiúj lemezük, a Velociraptor!, amelyről az erdélyi közönség az elsők közt hallhat élőben dalokat.

 

A fesztivál utolsó napján, augusztus 28-án a legnépszerűbb holland zenei exporttermék, a Within Temptation zenekar rajongói fogják elözönleni a Tuborg Green Fest Félszigetet. Az elegancia, a melodrámát és a grandiózus szimfonikus hangzás nagymesterei legújabb, The Unforgiving című lemezükkel jönnek fesztiválunkra, amelynek résztvevői elsőként ismerkedhetnek meg a meglehetősen nagy stílusváltást hozó albummal: a marosvásárhelyi fellépés mindössze az ötödik Hollandián kívüli idei koncertje lesz a WT-nek!

 

Amint a Félsziget Facebook oldalának követői már egy ideje tudják, a brit house-keresztapa, Nick Warren, aki a Massive Attack DJ-jeként kezdte zenei pályáját, illetve a montreali electro-guru,Tiga is fellép a Tuborg Green Fest Félszigeten. A bristoli lemezlovas szombaton, augusztus 27-én, a kanadai DJ pedig vasárnap, augusztus 28-án kever a Freedom Music Arénában, de ez még csak a kezdet az elektronikus műfajok kedvelőinek.

 

Az izrael Asaf Borger, ismertebb nevén Borgore lesz a felelős azért, hogy a dubstep-rajongók számára emlékezetes legyen a fesztivál utolsó estéje a Tuborg Green Fest Félszigeten. Borgore augusztus 28-án élőben bizonyítja be, hogy a koszos dubstep-basszus és a piszkos fantáziájú szövegek keverékének nem lehet ellenállni.

 „Szeretném megköszönni a Félsziget-rajongóknak, hogy bíztak abban, hogy idén is egy színvonalas fesztivált kínálunk számukra. Hangsúlyozom, hogy a fesztivál nem költözik el a Weekend-telep mellől, a Maros partjáról. A marosvásárhelyi és a marosszentgyörgyi önkormányatok vezetőivel folytatott tárgyalások eredményeként az egyetlen változás a színpadok elhelyezésének megváltoztatása és a fesztivál bejáratainak áthelyezése lesz. Idén is szeretettel várunk mindenkit a legnagyobb romániai fesztivál 9. kiadására” – nyilatkozta Bodor László fesztiváligazgató.

 

"A Tuborg már ismert a zene terén kifejtett tevékenységéről és odaadásáról. A minőségi romániai zenének otthont adó TuborgSound portál elindítása után magától értetődőnek számít, hogy a Tuborg támogatja a legfontosabb zenei eseményeket. A Tuborg Green Fest hívei, akik az évek során nagy nemzetközi előadók romániai fellépésein vehettek részt, minden bizonnyal idén is a fesztivállal tartanak. Biztosítjuk őket, hogy rengeteg meglepetéssel és a Tuborg nevéhez kötődő izgalmas tevékenységekkel készülünk a fogadásukra" - nyilatkozta Cristina Avram Senior Brand Manager.

 A Tuborg Green Fest Félsziget jegyeinek árusítása jövő héten indul az Eventim jegyterjesztő hálózatában, illetve awww.eventim.ro oldalon. Jó hír a fesztiválozók számára, hogy a jegyárak idén sem emelkednek.

 

 

A Tuborg Green Festről

 

A Tuborg Green Fest körbejárta Európát, olyan előadókat felvonultatva, mint a Red Hot Chili Peppers, a Metallica, a Linkin Park, a Guano Apes, a Franz Ferdinand, a Cypress Hill, David Guetta, a Faithless, a Kasabian vagy a Whitesnake. 2010-ben a Tuborg szervezte az eddigi legnagyobb romániai rockfesztivált.  A Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival olyan zenekarokkal örvendeztette meg a hazai rockereket, mint a Metallica, a Rammstein, a Manowar, a Slayer, az Anathema vagy a Megadeth.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!