ERDON Helyi hírek

2010.03.03. 10:26

A bárányok levágatnak

<p>Nagyvárad - Nagyváradon az idén is az Ősi piacon fogják levágni a húsvéti bárányokat. Bimbó Szuhai Tibor, a Piac- és Közterületfelügyelőség (RAPAS) műszaki igazgatója lapunknak elmondta, hogy hagyományosan a húsvét előtti héten biztosítanak helyet a húzsvéti bárányok levágására az említett helyszínen.</p>

„Még nem írtuk alá a protokollumot a Bihar Megyei Állategészségügyi Igazgatósággal, de a feltételek nem hiszem hogy lényeges módosulásokat szenvednének az elmúlt évekhez képest.” A bárányokat várhatóan a március 30 - április 3. időszakban lehet majd levágni a piacon naponta 7-19 órák között.

Az állategészségügyi igazagatóság (DSVSA) igazgatója, Mircea Gelu Budau elmondta, hogy egyelőre csak Nagyváradról és Belényesről érkezett kérvény báránylevágó hely létesítésére, de március 15-ig még lehet kérvényeket benyújtani ilyen ideiglenes levágóhelyek létesítésének engedélyezésére.

Az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági szakfelügyeletet a DSVSA fogja biztosítani ezeken a helyeken. Az igazgatóság képviselői jelezték, hogy a húsvéti időszakban a piacokon, szupermarketekben is ellenőrizni fogják a hagyományos húsvéti élelmiszerek minőségét, főként a bárányhúsokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!