A bihardiószegi közösség ünnepe

Bihar megye - A XII. Bihardiószegi Napok hivatalos megnyitójára szombat délután került sor, amikor is dr. Bacsó László, a település polgármestere, mint helyi elöljáró immár ötödik alkalommal nyithatta meg e kulturális és sportrendezvényt.

„Ennek a településnek szüksége van a szórakozásra, a mindennapi munka mellett kell, hogy időt szakítsunk az ünneplésre is” – mondta a polgármester. Lakatos Péter képviselő beszédében kiemelte: „Tavasszal, mikor a kampány alatt ünnepeltünk, még nagyon sokan voltunk. Most ősszel csak azok vagyunk itt, akik egész évben gondolunk Diószegre, akik tenni, dolgozni akarunk ezért a településért, az itt élő közösségért. Érezzük jól magunkat. Örüljünk annak, hogy együtt lehetünk.” Cseke Attila kormányfőtitkár-helyettes születésnapján köszöntötte Bihardiószeget: „Nemcsak a település ünnepe a mai, ez az ünnep ennél több, a bihardiószegi közösség ünnepe. Barátok, ismerősök közelről és távolról érkeznek haza, hogy együtt formálhassuk, együtt ünnepelhessük ezt a közösséget. Boldog születésnapot, Bihardiószeg, boldog születésnapot, bihardiószegiek.”

Színpadi kavalkád

A hivatalos megnyitót követően kezdetét vette a színpadi kavalkád. Elsőként  a hagyományőrzésé volt a főszerep, a bihardiószegi iskolások mutatták be műsorukat, majd a közkedvelt Szömörce néptáncegyüttes lépett színpadra, őket a diószegi román néptáncegyüttes produkciója követte, majd pedig a roma kisebbség táncaiból láthattak ízelítőt az érdeklődők.

A későbbiekben a könnyűzene képviselői léptek a XII. Bihardiószegi Napok színpadára. A Székelyudvarhelyről érkezett Geppa, Love Stars és MC Papa igen jó hangulatot teremtett az est sztárvendége, a magyarországi Fiesta koncertje előtt. Ekkorra már teljesen megtelt a rendezvénynek helyet adó Zichy kastély kertje, s a színpad előtt több százan tapsoltak az együttesnek. Őket követte a Bukaresti Time Aut együttes, majd pedig a megyében már jól ismert Mohácsi Brigitta koncertje zárta a színpadi produkciók sorát. A szórakozni vágyók hajnalig tartó szabadtéri diszkóban folytathatták a bulizást.

Fekete KatalinÍgy előzhető meg, hogy tüdőgyulladás legyen a megfázásból
Már pár otthon, pihenéssel töltött nap is elég lehet.
Közel 130 mentőakcióban vettek részt a hegyimentők az elmúlt 24 órában
A hegyimentőknek országszerte nehéz napjuk volt, rendkívül nagy számú esetben volt szükség a beavatkozásukra és több súlyos balesettel kellett szembenézniük.
Kérvényezhetők a gyógykezelési jegyek
A Bihar Megyei Nyugdíjpénztár tudatja az érdekeltekkel, hogy január 27-től kezdődően lehet benyújtani az igényléseket a gyógykezelési jegyekért, amelyekkel az Országos Nyugdíjpénztár gyógykezelési és munkaképesség-helyreállító egységeihez tartozó üdülőhelyeken lehet felhasználni.
Fucsovics szettelőnyről kikapott Federertől
A 27 éves magyar várhatóan az 54. helyre jön fel a világranglistán.
Bánhidi Bence lett a torna legjobb beállója
Bekerült az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatába.