ERDON Helyi hírek

2008.09.01. 11:24

A bihardiószegi közösség ünnepe

<p>Bihar megye - A XII. Bihardiószegi Napok hivatalos megnyitójára szombat délután került sor, amikor is dr. Bacsó László, a település polgármestere, mint helyi elöljáró immár ötödik alkalommal nyithatta meg e kulturális és sportrendezvényt.</p>

„Ennek a településnek szüksége van a szórakozásra, a mindennapi munka mellett kell, hogy időt szakítsunk az ünneplésre is” – mondta a polgármester. Lakatos Péter képviselő beszédében kiemelte: „Tavasszal, mikor a kampány alatt ünnepeltünk, még nagyon sokan voltunk. Most ősszel csak azok vagyunk itt, akik egész évben gondolunk Diószegre, akik tenni, dolgozni akarunk ezért a településért, az itt élő közösségért. Érezzük jól magunkat. Örüljünk annak, hogy együtt lehetünk.” Cseke Attila kormányfőtitkár-helyettes születésnapján köszöntötte Bihardiószeget: „Nemcsak a település ünnepe a mai, ez az ünnep ennél több, a bihardiószegi közösség ünnepe. Barátok, ismerősök közelről és távolról érkeznek haza, hogy együtt formálhassuk, együtt ünnepelhessük ezt a közösséget. Boldog születésnapot, Bihardiószeg, boldog születésnapot, bihardiószegiek.”

Színpadi kavalkád

A hivatalos megnyitót követően kezdetét vette a színpadi kavalkád. Elsőként  a hagyományőrzésé volt a főszerep, a bihardiószegi iskolások mutatták be műsorukat, majd a közkedvelt Szömörce néptáncegyüttes lépett színpadra, őket a diószegi román néptáncegyüttes produkciója követte, majd pedig a roma kisebbség táncaiból láthattak ízelítőt az érdeklődők.

A későbbiekben a könnyűzene képviselői léptek a XII. Bihardiószegi Napok színpadára. A Székelyudvarhelyről érkezett Geppa, Love Stars és MC Papa igen jó hangulatot teremtett az est sztárvendége, a magyarországi Fiesta koncertje előtt. Ekkorra már teljesen megtelt a rendezvénynek helyet adó Zichy kastély kertje, s a színpad előtt több százan tapsoltak az együttesnek. Őket követte a Bukaresti Time Aut együttes, majd pedig a megyében már jól ismert Mohácsi Brigitta koncertje zárta a színpadi produkciók sorát. A szórakozni vágyók hajnalig tartó szabadtéri diszkóban folytathatták a bulizást.

Fekete Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!