Hallgassa élőben!

56-os megemlékezések Érmihályfalván

Bihar megye - Több eseményen is megemlékeztek Érmihályfalván az 1956-os forradalomról, illetve annak helyi és érmelléki vonatkozásairól, áldozatairól.

Bihar megye – Több eseményen is megemlékeztek Érmihályfalván az 1956-os forradalomról, illetve annak helyi és érmelléki vonatkozásairól, áldozatairól.

 

 

 

Péntek délután a református egyházközség és a Zelk Zoltán iskola közös szervezésében a gyülekezet termében főként diákokból álló hallgatóság előtt Emődy Dániel, a debreceni Pro Patria Alapítvány elnöke, Török László, a Szabadságra Vágyó Ifjak Szövetségének egykori tagja, Balázsné Kiss Csilla lelkipásztor, és Varga Róbert történelemtanár tartott előadást.

 

Koszorúzás

 

A vasárnap délelőtti istentisztelet keretében is felidézte emlékeit Török László, majd megkoszorúzták a templom külső falán lévő Sass Kálmán-emléktáblát, illetve a templomkertben lévő 56-os emlékjelet. Délután a Széchenyi téri 56-os emlékműnél tartottak megemlékezést, ennek részleteire visszatérünk.

Rencz Csaba23 mágnes nyelt le egy hat éves gyerek, napokig hányt, majd meg kellett műteni
Egy hat éves gyerek az iskolában kapott mágnesekkel játszott, majd haza vitte őket, hogy a babájának nyakláncot készítsen belőle. Sussex-i otthonában azonban néhány nap alatt 23 mágnes nyelt le, ezzel életveszélybe sodorva magát.
Fellép hazánkban a metál zene négyszeres Grammy-díjas óriása
A zenekar eddig egyszer, másfél évtizede a Sziget Fesztiválon lépett fel hazánkban.
Orban: Cîţu elnökké választása egy „párton belüli puccs” eredménye
Bobic: Dárdain múlik, meddig lesz a Hertha vezetőedzője
A sportvezető szerint a magyar szakember egy stabil szezonban is a megfelelő ember a posztra.
Kedden tárgyalnak a képviselőházi elnöki tisztségről