ERDON Helyi hírek

2017.08.23. 11:14

FRISSÍTVE: Öngyilkossággal fenyegetőzött Nagyváradon egy férfi

<span lang="hu-HU"><span dir="ltr">Szerdán több órán keresztül egy férfi azzal fenyegetőzött, leugrik a nagyváradi Fekete Sas-palota tetejéről. A katasztrófavédelem mentőautójával elvitték a végén. </span></span>

Szerdán több órán keresztül egy férfi azzal fenyegetőzött, leugrik a nagyváradi Fekete Sas-palota tetejéről. A katasztrófavédelem mentőautójával elvitték a végén.

Egyes szemtanúk szerint valamikor 10-11 óra között mászhatott fel az életkorát tekintve 25-30 év körüli férfi a Fekete Sas-palota tetejére, az Unicredit Bank feletti részen. A járókelők, illetve a turisták vették őt észre először, Camelia Roşca, a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője az erdon.ro-nak azt nyilatkozta: a 112-es segélyhívó számon kaptak értesítést.

[embed]]

Több speciális járművel a helyszínre siettek, az emelődarus kosaras szerkezettel ellátott jármű azonban később az öngyilkosjelölt kérésének eleget téve, távozott a helyszínről. A tűzoltókon és mentőorvosokon kívül fegyveres erőszakszervek is képviseltették magukat, a megyei rendőrök Alin Haniş rendőrfőnökkel az élen, a csendőrök, valamint a helyi rendőrök, akik az épületrész előtti teraszt kiürítették és elkerítették.

Az ilyen esetekben megszokott forgatókönyv szerint egy hatósági személy a tetőn próbálta lebeszélni a férfit az öngyilkosságról. Mindeközben a Szent László téren összegyűlt tömegben egyesek ismerősüket vélték beazonosítani a férfi személyében. Volt, aki azt állította: hajléktalan és drogozni szokott, másvalaki pedig azt javasolta, adjanak neki 3 millió lejt, mert ahogy ismeri őt, azonnal lejön. Végül egy nőnek lett igaza, aki azt mondta, a szomszédja a Kogălniceanu utcában, Ricsinek hívják, és lakhatási problémái vannak, illetve néhány napja operálták. Neki köszönhetően sikerült felvenni a kapcsolatot a férfi lánytestvérével, akit felvittek a tetőre. Hogy ott mi történt, nem lehet tudni, de minden bizonnyal meggyőző volt a jelenléte, mert néhány perc múlva a passzázs főtérre néző lépcsőházának bejáratánál feltűntek a mentősök és a rendőrök, akik az időközben az oda beálló, intenzív terápiás ellátásra alkalmas mentőautóba segítették a dzsekivel letakart fejű férfit, akit a Megyei Kórházba vittek.

[embed]]

Ciucur Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!