ERDON Helyi hírek

2015.05.10. 19:28

Fekete füst a város felett

Fekete füst árasztotta el pénteken reggel a Rogériuszt: a hőközpontban szakadt el egy vezeték, a gőz a füsttel együtt szabadult ki egy kazánból.

Fekete füst árasztotta el pénteken reggel a Rogériuszt: a hőközpontban szakadt el egy vezeték, a gőz a füsttel együtt szabadult ki egy kazánból.

„Nem volt tűz sem a hőközpont területén, sem a városnak azon a részén, tehát nem volt szükséges a tűzoltók beavatkozása” – nyilatkozta sajtóérdeklődésre Camelia Roşca, a Sürgősségi Esetek Felügyelőségének (ISU) szóvivője annak nyomán, hogy pénteken több lakos is bejelentéssel csengette meg az intézmény ügyeletét. Az késztette őket erre, hogy a CET irányából rémisztően fekete füst gomolygott részben az ég, illetve a város felé. A környezetvédelmi felügyelőség helyszínelői is kiszálltak a helyszínre, ahol azt tudták meg a hőközpont illetékeseitől, hogy egy kazánban keletkezett meghibásodás, de ellenőrzésük alatt tartják a történéseket, nem kértek külső beavatkozást.

Kazán ki, kazán be

Információnk szerint reggel hét óra körül hibásodott meg a 4. számú kazán, amit három óra múltán sikerült megjavítani. A kazánon belüli egyik vezeték szakadt el, a kiömlő gőz pedig nem a kéményen távozott a füsttel együtt, hanem mindkettő a kazánon át árasztotta el rövid időn belül a környéket, nyilatkozta Stănel Necula, az Electrocentrala adminisztrátora. Szerinte az intézményben pillanatig sem volt vészhelyzet, az elromlott szén tüzelésű kazánt kikapcsolták, helyette üzembe helyezték azt a gázzal működőt, melyet egyébként hétfőn reggel amúgy is beindítottak volna. A működési kiesés a Rogériusz, Velence és Nufărul lakónegyedekben okozott aznap estig tartott gondot a melegvíz-szolgáltatásban.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!