ERDON Helyi hírek

2013.07.04. 10:21

Téli hangulat egy nyári délutánon

Wagner Péter építész Tél című színes grafikai kiállításának megnyitóját tartották meg július 3-án a nagyváradi Tibor Ernő Galériában.

Wagner Péter építész Tél című színes grafikai kiállításának megnyitóját tartották meg július 3-án a nagyváradi Tibor Ernő Galériában.

Wagner Péter építész immár második alkalommal állít ki a Tibor Ernő Galériában, ezúttal havas tájakról készített színes grafikáit tekinthetik meg az érdeklődők. A tárlatmegnyitón Holló Barna képzőművész beszélt a munkákról. „Wagner Péter orbán balázsi odaadással és alázattal járja már több mint negyven éve Erdély tájait. Az itt bemutatott képek kimondottan Erdély különböző tájegységeit, különböző falvait ábrázolják a télnek különböző megnyilvánulásaiban. Ezek a téli képek most egy csokorba szedve kerülnek bemutatásra” - mondta el Holló Barna, majd hozzátette, hogy a kiállított anyag nagyon egységes, meghitt ugyanakkor, ha a képek mögé tekint a szemlélő, kiderül, hogy nem véletlen, hogy egy építész kezéből születtek ezek a jól összefogott és megszerkesztett képek, hiszen a színes grafikák mögött rajztudás és komoly térlátás rejtezik.

A művészet összeköt

Holló Barna hozzáfűzte, hogy a színes grafikai tárlat a festmény és grafikának azon határértékén van, ahol nagyon fontos a szerkezet. Wagner Péter ars poeticája, hogy a művészet összeköti a különböző nemzetiségeket, és ő emellett kitartóan küzd is, nem téve különbséget a különböző régiók tájegységei között, mindegyiket a maga sajátossága szerint ábrázolva. Wagner Péter, aki a kiállítást Gruzda János, Walter Widmann és Traian Goga festői emlékének ajánlotta, köszönetet mondott a Tibor Ernő Galéria tagjainak, hogy úgy érezheti magát, mint aki hazatért. A tárlatmegnyitón Boros Zoltán Énekben hallottam című könyvéből néhány dallal készült Szilágyi Ágnes, Kinda Péter és Trifán László, valamint S. Németh Katalin szavalt.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!