ERDON Helyi hírek

2013.02.26. 13:00

A Moszkva kávézó közleménye

Közleményt juttattak el szerkesztőségünkbe a nagyváradi Moszkva kávézó tulajdonosai annak ideiglenes bezáratásával kapcsolatban. Ezt közöljük a továbbiakban.

Közleményt juttattak el szerkesztőségünkbe a nagyváradi Moszkva kávézó tulajdonosai annak ideiglenes bezáratásával kapcsolatban. Ezt közöljük a továbbiakban.

 

A nagyváradi Moszkva kávézó ideiglenes bezáratásával kapcsolatban a következőket kívánjuk a közvélemény tudomására hozni.

A nagyváradi Helyi Rendőrség a Moszkva kávézó bezáratásáról közleményt adott ki, amelyben az szerepel, hogy tavaly 14 telefonos reklamációt kaptak kávézónk működésével kapcsolatban, idén pedig 4 telefonosat és 2 írásbelit. Nem szerepel azonban abban a közleményben az az igen lényeges információ, hogy mindegyik reklamáció ugyanattól az egy családtól származik csupán. A közelben lakó férjről és feleségről van szó, akik hosszú ideje hadjáratot folytatnak a Moszkva ellen, sorozatos megkeresésünk nyomán sem hajlandóak megegyezésre jutni. A kávézó megfelelő és civilizált működtetése érdekében megkerestük a környéken lakó összes családot, hogy kikérjük véleményüket. A szóban forgó egyetlen esetet kivéve mindannyian azt nyilatkozták, hogy semmiféle kellemetlenséget nem okoz nekik a Moszkva működése, így a zajszinttel sincs gondjuk.

Az ideiglenes bezárásról szóló határozatban egyébként említés történik a helyszínen elvégzett zajszint-mérésről is. Ezzel kapcsolatban azt közöljük, hogy a mérőeszköz nem volt hatóságilag hitelesítve, továbbá nem ismert a készülék hibahatára sem, emellett a mérés professzionális módját sem biztosították.

A legutóbbi helyi rendőrségi büntetést megelőzően egyébként a hatóság még csak ki sem szállt a helyszínre, ellenőrizni, hogy valóban megalapozott-e a fentebb már említett személy legújabb bejelentése – ehelyett egy irodaasztalnál döntötték el újabb szankció kirovását, ami aztán a bezárásra vonatkozó határozatot maga után vonta. 

A Moszkva kávézó vezetősége megerősíti jóhiszeműségét, és hangsúlyozza készségét a békés, mindenkinek megfelelő, törvényes rendezésre. Ennek érdekében már az elmúlt hetekben is több intézkedést hoztunk – javítottunk a hangszigetelésen, csökkentettük a rendezvények hangerejét, törvényes időben véget ér minden koncert, olyan, megfelelő helyszínt biztosítottunk a dj-rendezvényeknek, ahonnan már nem szűrődik ki zaj. Bármilyen további racionális és törvényes intézkedésre készen állunk.

Elfogadhatatlannak tartjuk azt, hogy nyilvánvaló diszkrimináció áldozatai legyünk, hiszen számos olyan szórakozóhely változatlanul működik, amely ellen valóban sok reklamáció érkezik, s amely nem is igyekszik megnyugtató rendezést nyújtani. Megköszönjük ugyanakkor a megértő és támogató fellépést vendégeinknek, a mellénk álló más kluboknak, valamint mindenkinek, aki szolidarizál ügyünkkel, továbbá a sajtó támogatását. Biztosítjuk a közvéleményt és a hatóságokat, valamint az önkormányzatot is, hogy a Moszkva az kíván maradni, ami most is: a román és magyar közösség találkozóhelye, a város egyik multikulturális központja, számos művészeti rendezvény centruma, szórakozóhely, amely igényes szolgáltatásokat nyújt, a vonatkozó törvények tiszteletben tartásával.

A Moszkva kávézó tulajdonosai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!