ERDON Helyi hírek

2012.06.07. 14:53

Nagy Feró és a Beatrice lépett fel Váradon

Nagyvárad- Szerda este az RMDSZ Tulipán-hét kampánysorozatának részeként a Nagy Feró vezetette Beatrice adott nagy sikerű koncertet a Szakszervezetek Művelődési Házában. A banda tagjainak viseletében megjelentek a piros alapú fehér babok, a rajongók pedig a színpad előtt tomboltak.

Nagyvárad- Szerda este az RMDSZ Tulipán-hét kampánysorozatának részeként a Nagy Feró vezetette Beatrice adott nagy sikerű koncertet a Szakszervezetek Művelődési Házában. A banda tagjainak viseletében megjelentek a piros alapú fehér babok, a rajongók pedig a színpad előtt tomboltak.

 

Remek hangulat uralkodott szerda este a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában, Nagy Feró, illetve a Beatrice produkciója nem csupán az együttes régi rajongóit késztette csápolásra és közös éneklésre, hanem több gyermek is a színpadra merészkedett, hogy együtt mozogjon, ringatózzon a dalok ütemére. Mivel mindez az RMDSZ kampányrendezvény-sorozatának részeként történt, a koncertet megelőzően a Szövetség váradi önkormányzati képviselő-jelöltjei vonultak fel a színpadra, az egybegyűlteket pedig Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke biztatta arra, hogy válasszanak magyar polgármestert és megyei tanácselnököt Cseke Attila, illetve Pásztor Sándor személyében.

Jó hangulat

A Beatrice koncertet egyébként az Azok a boldog szép napok című megasláger foglalta keretbe, a szám kétszeri felcsendülése közötti körülbelül másfél órában pedig Nagy Feró hozta a szokásos formáját. Izgett-mozgott, poénkodott és gesztikulált, Petőfit szavalt, szóba hozta az X-faktort és felidézte a kommunista korszakot, természetesen a tőle megszokott módon különböző rockosított úttörő énekek formájában. Kijelentette: más előadókkal ellentétben őt egyáltalán nem zavarja, ha fényképeznek, vagy videót készítenek a történtekről, sőt arra kért mindenkit, hogy ossza meg másokkal is a felvételeket, „hadd terjedjen a kultúra”. Pancsolt a kislány, felcsendült A balfék fiú balladája és A ronda lányok dala, valamint a politikai utalásokkal tűzdelt Utálom az egész XX. századot és A kétezredik év felé című szerzemények is. A hangulatra jellemző, hogy először csupán három kislány helyezkedett el a színpad közelében, hogy fényképeket készítsen az énekesről, egy negyedóra elteltével azonban már több tucatnyian tomboltak ott, csápoltak és énekeltek vagy éppen a hajukat rázták.

Ahogyan várható a legnagyobb sikert a Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás eléneklése váltotta ki, és mielőtt végleg elment, Nagy Feró egy új nótával is megörvendeztette rajongóit.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!