ERDON Helyi hírek

2010.11.12. 07:26

Átadták Kovászna megye egyetlen pszichiátriáját

<p>Kovászna megye - Cseke Attila egészségügyi tárca vezetőt is várták a kézdivásárhelyi, új pszichiátria épületének avatóünnepségére. A miniszter utolsó pillanatban visszakozott, így háromszéki elöljárók és közéleti személyiségek, valamint üzletemberek jelenlétében került sor a szalagvágásra.</p>

Egymillió lejes befektetéssel újították fel azt a műemléképületet, amiben november 12-ével kezdődően hatvan pszichés beteget kezelnek. Kovászna megyében ez az egyetlen pszichiátria, s a 19. századi épület korszerű körülmények között tudja befogadni a betegeket.

A megnyitón dr. Kelemen András, a kézdivásárhelyi kórház igazgatója elmondta, hogy a néhány héttel ezelőtt átadott járóbeteg-rendelő után újabb mérföldkőhöz érkezett az általa vezetett intézmény, és ismét sikerült bebizonyítani, hogy közösségi összefogással sok mindent meg lehet valósítani. Közösségi összefogásról beszélhetünk ismét, hiszen a kézdivásárhelyi Rotary Klub is ott van a támogatók sorában, 40 ezer lejjel járulva hozzá a munkálathoz, s az üzletembereken kívül több önkormányzat is felvállalta az ügyet. Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke elmondta: a céhes város kórháza ma Háromszék legmodernebb egészségügyi intézménye, jó szakemberekkel, európai uniós színvonalú szolgáltatásokkal, s követendő példa kellene legyen mindenki számára. A megyei tanácselnök negatívumként a baróti kórházat említette.

A szép épületben egyébként a tetőteret is beépítették, s így megduplázták a rendelkezésre álló eredeti felületet. A bútorzatot (ágyakat, szekrényeket stb.) november 12-én szállítják az épületbe, minden más egyéb szükséges eszköz a helyszínen található.

(www.szekelyhon.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!