ERDON Helyi hírek

2010.10.12. 12:43

Rajzverseny a Fő utcán

<p>Nagyvárad - A nagyváradi Kiwanis Art Egyesület kedd délelőtt rajzversenyt szervezett öt és tíz éves korú gyerekek számára a Fő utcai Kellis Irish Pub teraszán.</p>

Összesen negyvenöt gyermek vett részt a megmérettetésen: a 16-os számú óvodából, a Művészeti Líceumból, valamint az Andrei Mureşanu Általános Iskolából. A gyerekeket Balog Rodica, Doina Tătar és Brege Viorica pedagógusok kísérték el. A Nagyvárad gyermekszemmel elnevezésű rajzverseny egy egész napos eseményláncolat egy része volt, mely a továbbiakban közös olvasással, festménykiállítással és egy klarinétkoncerttel folytatódott. Az esemény egyik szervezőjétől, Dr. Claudia Timofte-től megtudtuk, hogy a Kiwanis Art Egyesület legfontosabb célja a tehetséges gyerekek felkarolása és művészi ambíciók ébresztése.

Ezt a célt szolgálta a keddi rajzverseny is. A kellemes őszies időjárásban a gyerekek nagy lelkesedéssel láttak hozzá a rajzoláshoz, melyhez vízfestéket és ecsetet kaptak. A legügyesesebb gyerekek a Dornar vállalat jóvoltából ajándékokat is kaptak. A díjakat a szervezők: Iulia Păcurar, a Kiwanis Art Egyesület elnöke, valamint Mudura Mirela, Cludia Timofte, Rodica Balog, az egyesület tagjai ítélték oda a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!