ERDON Helyi hírek

2010.10.21. 14:25

Kártyával is parkolhatunk

<p>Nagyvárad - Novembertől kártyával is lehet majd parkolni Váradon, jelentették be csütörtökön egy városházi sajtótájékoztatón. Elsejétől chippel ellátott bankkártyával, a hónap végétől pedig parkolókártyával is.</p>

Csütörtök délután sajtótájékoztatót tartottak a városházán, melyen jelen volt Biró Rozália alpolgármester, Cristian Beltechi ingatlanügyi igazgató és Ion Şimon, a parkolási osztály vezetője. Bejelentették: novembertől kártyával is lehet majd parkolni a megyeszékhelyen, elsejétől a chippel ellátott utolsó generációs bankkártyák segítségével, a hónap végétől pedig a nyugati városokban használatos parkolókártyákkal is, melyeket a parkolási részleg Kossuth utca 11. szám alatti székhelyén lehet majd beszerezni, a gépjárműforgalmi-engedély alapján. Ennek érdekében az önkormányzat csaknem 100 ezer euró értékű beruházást eszközölt: integrált menedzsment rendszert vezetett be és újabb 30 parkolóórát vásárolt, a meglévő 57 mellé.

Egyébként a városvezetés a parkolóházakkal kapcsolatos terveiről sem mondott le, jelenleg annak a tenderfüzetnek az összeállításán dolgozik, melyről október vagy november havi ülésén fog szavazni a helyi képviselőtestület. Mint ismeretes, a törvényszék mögött és a Braşovului utcában építenének ilyen létesítményeket, ehhez azonban magánbefektetőket keresnek. Az elképzelés szerint az önkormányzat kezelné a komplexumokat, az invesztíció költségeit pedig 5-10 éven belül törlesztené, részletfizetés útján.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!