ERDON Helyi hírek

2010.10.21. 15:13

Ezer új parkolóhely jövőre

<p>Nagyvárad - A nagyváradi helyi költségvetésbe évente körülbelül 1 millió eurónyi összeg folyik be a parkolási szolgáltatásokból. Jövőre az önkormányzat 700-1.000 új parkolóhelyet létesítene a megyeszékhelyen.</p>

Mindez azon a sajtótájékoztatón hangzott el, melyet csütörtök délután tartottak a nagyváradi városházán. Biró Rozália alpolgármester arra hívta fel a figyelmet: míg két évvel ezelőtt csak 3 ezer, rövid időtartamra szóló (legfeljebb 120 percig használható) fizetéses parkolóhely létezett a megyeszékhelyén, addig az idén ezek száma 3.675-re nőtt. Ugyanakkor bővültek a szolgáltatások is: míg eddig csak parkolójeggyel, bérlettel, pénzzel működő parkolóórának az igénybevételével vagy a mobiltelefon segítségével lehetett parkolni, addig novemberttől a parkolókártyás rendszert is bevezetik. Egyébként 2008-ban 2,4 millió lej, tavaly 3,6 millió lej, idén szeptember 30-ig pedig már több mint 3,5 millió lej folyt be a helyi költségvetésbe a parkolási szolgáltatásokból, és a büntetésből származó jövedelem évről-évre növekszik. 2010-ben új parkolóhelyeket létesítettek az Armatei Române és az Universităţii utcákban, az Eminescu-szobor mögött és a December 1. tér környékén, valamint sorompóval ellátott parkolót alakítottak ki a T. Vladimirescu és a Kossuth/Independenţei utcán.

Új parkolóhelyek

A közelmúltban az önkormányzat 30 új parkolóórát is beszerzett, ezeket az Armatei Române, az Universităţii, a Roman Ciorogariu, a Cuza Vodă, az Ady Endre, az Aurel Lazăr, a Mihai Pavel, a Iosif Vulcan, a Mihai Eminescu, a Mihail Kogălniceanu, a Nicolae Jiga, a Sf. Apostol Andrei és a Tudor Vladimirescu utcákban, illetve Traian-parkban, a Decembrie 1. és a Bémer/Ferdinand téren szerelték fel, és novemberben fognak működésbe lépni. Jövőre fizetéses parkolóhelyeket alakítanak ki a Kolozsvári úton, a Cazaban utcában, a Püspöki/ Ştefan cel Mare úton, a Dacia sugárúton, a Nufărului úton és a Dózsa György utcában. "A helyhatóság célja, hogy Nagyváradon, főleg a központban, megfelelő számú parkolóhely álljon rendelkezésre azok számára is, akik meghatározott ideig akarják ezeket igénybe venni, valamint azon személyek részére is, akik a történelmi városrészben laknak. Ugyanakkor arra szeretnénk rávezetni a gépjárművezetőket, hogy az önkormányzat által kialakított helyeken parkoljanak", nyilatkozta az elöljáró.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!