ERDON Helyi hírek

2010.08.23. 09:51

Dáridózás a bevásárlóközpontban

<p>Nagyvárad - Vasárnap este Galambos Lajos és zenekara adott körülbelül két órás koncertet a nagyváradi Lotus Bevásárló- és Szórakoztató Központban. A jelenlevők jól szórakoztak, igazi dáridós hangulat alakult ki.</p>

Vasárnap este Galambos Lajos és zenekara lépett fel a nagyváradi Lotus Bevásárló- és Szórakoztató Központban. Igazi dáridós hangulat alakult ki a közel két órás műsor végére, néhány pár táncra is perdült a színpad közelében. Egyébként több százan voltak kiváncsiak a Lagzi Lajcsi néven ismert, tanulmányait a Zeneakadémián szerzett diplomával befejező előadóművésznek a produkciójára, aki noha a Hosszú fekete haj és a Kék a szeme című mulatós slágereknek az énekléséről híres, civilben Chopint is játszik zongorán, kedvence pedig Mozart. Azok a váradiak, aki nem vásároltak jegyet, a szalag kordonnal elkülönített rész külső feléről hallgatták a nótákat, ugyanúgy tapsolva és énekelve, mint a székeken ülők. Mint kiderült, nem csupán a partiumi megyeközpontból, hanem távolabbi vidékekről (Mezőtelegd, Miskolc, Gyergyószentmiklós) is jöttek érdeklődők, sőt az egyik hölgy azt állította, hogy egy olyan spanyolországi településről érkezett, mely 2600 kilométerre található Nagyváradtól.
 
Aranyeső hullt
 
Olyan közismert számok csendültek fel a Lotus pláza nagykupolája alatt, mint például a Se veled, se nélküled, Felment az én rózsám Pestre, A dorozsmai határban vagy a Lakodalom van a mi utcánkban. A hangulatot tovább fokozta a Feeling Dance táncosainak a fellépése, és több gyermek is örömmel produkálta magát a színpadon. A szünetben Lajcsi szívesen fényképezkedett a rajongóival, s jónéhány autogramm is kiosztásra került. A műsor második felében roma zenei egyveleg (Galambos Lajos testvére, István adta meg az alaphangot) és lakodalmas muzsika is szerepelt a programban. Természetesen a vissza-vissza! skandálások sem maradtak el, amit az előadóművész Az aranyeső és az Eladó, kiadó most a szívem című szerzemények eléneklésével hálált meg. Azt igérte ugyanakkor, szilveszterkor újra tiszteletét teszi Váradon.
 
Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!