ERDON Helyi hírek

2010.08.05. 16:31

Bíróságon a csendőrfőnök fia

<p>A bírák döntenek majd azoknak a fiataloknak a sorsáról, akiknek egyike a csendőrség helyettes vezetőjének a fia.</p>

Részletek kerültek nyilvánosságra arról az ügyről, amelyről már többször írtunk. Mint ismeretes, négy 18–25 év közötti fiatalt küldtek bíróság elé Váradon a minap drogkereskedelem miatt. Még februárban fogták el őket, tettenérés keretében. Kiderült, hogy a következőkről van szó: a 21 éves Adrian Mircea Bot, aki egy tartalékos katonatiszt fia, a 22 éves Sergiu Dumitru Diaconescu, aki egy rogériuszi bár tulajdonosának a gyermeke, valamint a 18 éves Raul Negru és a 25 éves Sebastian Lung. Utóbbinak az apja a Bihar megyei csendőrség helyettes-vezetője, Petru Lung.
 
Az apa tagadott
 
Mint megírtuk, a fiatalok az év elején olyan készítményeket árusítottak, amelyeket épp néhány nappal azelőtt tiltott be a kormány. A Special Gold fantázianevű szer árusítása közben fogták el őket. A csendőrségi vezető már akkor olyan nyilatkozatokat adott, amely szerint fia ártatlan. Petru Lung azt mondja, gyermeke úgy került bele az ügybe, hogy rosszkor volt rossz helyen. Nem így gondolják azonban a bűnüldözők, akik a tiszt fiát is bíróság elé utalták most. A fiatalok annak idején 30 borítéknyi Special Goldot akartak eladni, de mint kiderült, a „vásárló” egy beépített rendőr volt. Most 10–20 év közötti börtönbüntetést kockáztatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!