ERDON Eletmód

2011.06.06. 06:49

Termesszük meg a saját paradicsomunkat!

<p>A konténeres paradicsom termesztése nagyon jó dolog, a teljesség érzését adhatja, és ráadásul még finom is! Nincs szükség nagy kertre.</p>

 

Mindegy, hogy házban vagy panellakásban szeretnénk termeszteni, a konténerkertészet mindig jó megoldás.

Konténeres paradicsom termesztése

A sikerhez két fontos dolog szükséges: a nap és a víz. Olyan helyet válasszunk ahol a palántánkat legalább fél napon át éri a nap. A hétvégén ellenőrizzük le, hogy a kiválasztott hely napsütött-e reggel 9-kor, délben és délután 3 órakor. Ha a három időpontból két alkalommal süt a nap, akkor a hely tökéletes lesz. Ne feledjük el, hogy a levelek megjelenésekor nagy változások következhetnek be, és a most még napos terület árnyékossá válhat.

Mik a konténeres zöldségtermesztés előnyei?

A konténeres termesztésnek nagyon sok előnye van. A konténerek segítségével akár egy kisebb napos helyre is be tudjuk tenni őket. Egy lakásba való cserépben annyi bazsalikomot termeszthetünk, hogy elegendő legyen egész télen. Egy árnyékos területen talán találunk annyi napsütötte kis helyet, ahol egy jó adag paradicsomot tudtunk termeszteni. Legyünk kreatívak! Egy cseréphez csak 60 négyzetcentiméter napra van szükség. Ha kevés a napsütés, a paradicsom is kevesebb lesz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!