ERDON Eletmód

2010.10.20. 13:14

Hogyan készül a csipkebogyóbor?

<p>Hozzávalók: 1kg friss csipkebogyó, 2kg cukor,6 l víz. A friss, teljesen érett csipkebogyót megtisztítjuk, megmossuk, apróra törjük vagy ketté vágjuk.</p>

Az így elkészített csipkebogyót egy 6 literes üvegbe vagy korsóba tesszük, rá tesszük a cukrot és felöntjük vízzel. A gyorsabb erjedés végett bele adunk fél deka élesztőt vagy 2 deci erjedésben lévő mustot. Az üveg száját ritka szövésű vászonnal lekötjük és olyan helyre állítjuk ahol nincs melegebb 18 foknál. Minden nap felkeverjük vagy ha korsóban van felrázzuk. Az erjedés 2 és fél hét alatt befejeződik. A cefre már alig pezseg és kezd ülepedni tiszta ritkaszövésű konyharuhán átszűrjük, 2 napig hagyjuk letisztulni, majd üvegekbe töltjük, lazán dugaszolva, hűvös helyen tartjuk, 1 hét után már fogyasztható. Minél tovább áll annál finomabb. Ha szárított bogyónk van akkor a cukrot a vízzel felfőzzük és lehűtve ráöntjük a 20dk csipkebogyóra. A receptet Fekete Gabriela olvasónk küldte be. Köszönjük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!