ERDON Bulvár

2008.10.27. 13:27

Virtuális gyilkosságért ül börtönben

<p>Letartóztattak egy nőt Japánban, amiért állítólag megölte virtuális férjét egy népszerű videojátékban – írja a BBC News internetes oldala.</p>

 A jelentések szerint a 43 éves nő tajtékzott a dühtől, amikor megtudta, hogy digitális férje elvált tőle a Maplestory elnevezésű internetes játékban. „Hirtelen elvált lettem, mindenfajta előzetes figyelmeztetés nélkül. Ez rettentően feldühített” – idézte a nő szavait egy illetékes személy a nyomozóknak. A rendőrség elmondta, hogy miután az asszony illegálisan hozzájutott a férjét alakító játékos bejelentkezési adataihoz, megölte annak karakterét. A zongoratanárként dolgozó hölgy jelenleg Szapporo város fogházában várja, hogy megtudja, szembe kell-e majd néznie az illegális számítógép-használat és adatmanipuláció vádjaival. Elfogását követően, mintegy ezer kilométerre szállították saját otthonától Szapporóba, ahol a 33 éves, irodai alkalmazottként dolgozó virtuális exférje „él”. Ha a törvénysértés bebizonyosodik, 5 éves börtönbüntetésre és 5 ezer dolláros pénzbírságra számíthat.

Népszerű játék

A Maplestory egyébként egy koreai gyártmányú játék, amely igencsak nagy népszerűségre tett szert a világ minden táján, és nagy rajongótáborral rendelkezik különösen a Távol-Keleten. A játék lényege különböző szörnyek legyőzése, de a digitális karakterek részt vehetnek bizonyos szociális tevékenységekben, vagy akár párkapcsolatokat (így házasságot) is köthetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!