ERDON Bulvár

2010.09.22. 07:46

Stohl András megússza a drogozást

<p>Befejeződött a nyomozás Stohl András ügyében, amely szerint a színész ittasan okozott súlyos balesetet 2010. május 8-án a hajnali órákban Fót külterületén.</p>

Súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette miatt javasolja a rendőrség Stohl András ellen a vádemelést.
Bár a színész kihallgatása kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt is történt, ezt felfüggeszetteték, mert Stohl vállalta a drogleszoktató terápiát.
A lefolytatott eljárás során a rendőrségnek olyan adatot, mely az értékesítő személy személyazonosságának megállapítására alkalmas lett volna nem sikerült beszerezni.
Mivel az RTL Klub műsorvezetője olyan bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt áll büntetőeljárás alatt, mely fegyvertartást kizáró oknak minősül, ezért a fegyvertartási engedélyét visszavonták. Egyben a hatóság arra kötelezte, hogy a tartási engedélyébe bejegyzett vadászlőfegyvereket és az azokhoz tartózó lőszereket a büntetőeljárás jogerős befejezéséig hatósági tárolásra adja le.
Mint arról beszámoltunk Stohl Budapest felől Fót irányába haladt, amikor a 2102. számú út M0 autópálya és Fót közötti szakaszán áttért a szemközti sávba, és nekiütközött két szabályosan közlekedő személygépkocsinak.
A baleset következtében 1 fő súlyos, 3 személy pedig könnyű sérüléseket szenvedett. A vélhetően vétkes színész miután megérkeztek a mentők, elhagyta a helyszínt.
Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a baleset okozásakor a Stohl ittas állapotban volt. Vér- és vizeletmintájában tiltott pszichotróp anyagot találtak.
K. Pál 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.
A nyomozást a hatóság befejezte, az iratismertetést követően a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Budakörnyéki Ügyészségnek súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette miatt küldi meg a rendőrség.

forrás: Blikk

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!