ERDON Bulvár

2008.03.25. 07:58

Meghalt az "ötödik Beatle"

<p>Meghalt Neil Aspinall, Paul McCartney és George Harrison egykori iskolatársa, aki a legendás négyes Apple Corps nevű zenebirodalmát menedzselte - közölte a cég hétfőn. Aspinall 66 éves korában hunyt el New Yorkban, rövid, súlyos betegség után.</p>

Aspinall 1968-ban kezdte igazgatni a céget, azzal a kikötéssel, hogy csak rövid ideig vállalja, míg találnak egy megfelelő embert a helyére. Állását azonban csak tavaly hagyta el. Az Apple Corps adta ki a Beatles kései lemezeit, logója közepén egy zöld alma látható. A névazonosság miatt hosszas jogi vitába bonyolódtak az Apple Computerrel.

Az "ötödik Beatle" a liverpooli fiúintézetbe járt McCartney-val és Harrisonnal, majd a Beatles road-menedzsere lett. A haláláról való megemlékezést a két élő Beatle, McCartney és Ringo Starr, valamint Yoko Ono és Olivia Harrison, John Lennon és George Harrison özvegye szignálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!