ERDON Bulvár

2008.11.25. 10:10

Felfüggesztették a tengerparton szexelő brit párra kirótt börtönbüntetést Dubaiban

<p>Dubai egyik fellebbviteli bírósága kedden felfüggesztette a tengerparton részegen szexelő brit párra kirótt három hónapos börtönbüntetést. A párt még októberben ítélték el nyilvános helyen való szeretkezés, és alkoholfogyasztás miatt.</p>

A 37 éves Michelle Palmert és a 34 éves Vince Acors-t kiutasítják az arab országból, miután a fellebbviteli bíróság felfüggesztette börtönbüntetésüket - közölte a pár ügyvédje. A két britet októberben ítélték három hónapos börtönbüntetésre a nyugatiasnak látszó, de konzervatív muszlim országban, ahol szigorúan tiltják a házasságon kívüli szexet, és az alkohol fogyasztását.

Palmer és Acors egy júliusi átbulizott éjszaka után esett egymásnak Dubai egyik tengerpartján. Miután lebuktak, letartóztatták, majd bíróság elé állították őket. Tárgyalásuk augusztusi kezdetekor elismerték, hogy alkoholt ittak, de azt cáfolták, hogy szexeltek volna: szerintük csak ölelkeztek és csókolóztak a parton. Az ügyész ugyanakkor azt állította, hogy elfogásuk utáni vallomásukban már elismerték tettüket.

Az első fokú ítélet szerint a brit állampolgárok fejenként három hónapos börtönbüntetést, és 1000 dirham (kb. 60 ezer forint) bírságot kaptak. Az ítéletet után az ügyvéd enyhítésért, az ügyész pedig súlyosbításért fellebbezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!