ERDON Bulvár

2011.02.15. 13:25

Ruby-ügy - bűnügyi pert indítanak Berlusconi ellen

<p>Egy olasz vizsgálóbíró kedden úgy döntött, hogy Silvio Berlusconi olasz kormányfőt bíróság előtt felelősségre kell vonni, amiért pénzért kiskorúak szexuális szolgáltatását vette igénybe, valamint visszaélt hivatali hatalmával.</p>

Cristina Di Censo tömör közleményében bejelentette: elegendő bizonyíték áll a rendelkezésre a per gyorsított lefolytatására. Három női bíróból álló tanács fog ítélkezni fölötte. A per április 6-án kezdődik. Berlusconi jelenleg Palermóban tartózkodik, és nem kommentálta a bíró döntését. A milánói ügyészség múlt szerdán kérvényezte Berlusconi azonnali vád alá helyezését fiatalkorúakkal folytatott üzletszerű szexuális kapcsolatai és az úgynevezett Rubygate-ügy miatt. Az ügyészek szerint a 74 éves Berlusconi "jelentős" számú nőnek fizetett szexuális szolgáltatásokért, beleértve a 17 esztendős, Ruby néven ismert, marokkói lányt, aki egy éjszakai mulatóhely táncosnője, és többször részt vett a Berlusconi villájában rendezett estéken. A kormányfőt el akarják számoltatni amiatt is, hogy amikor a rendőrség őrizetbe vette a táncosnőt lopás vádjával, akkor ő közbelépett a szabadon bocsátása érdekében, mert attól tartott, hogy fény derül vele való viszonyára.

A kormányfő visszautasítja a vádakat, azt állítja, hogy soha nem fizetett szexért, és a politikailag motivált, baloldali magisztrátusok áldozata, akik meg akarják őt fosztani hatalmától. A milliárdos üzletember kormányfőt különböző gazdasági bűncselekmények vádjával már többször állították bíróság elé, ez az első eset, hogy a vád nem gazdasági jellegű. Szexuális botrányba azonban immár harmadszor keveredett. Berlusconi az ügyészség kérvényét "szégyenteljesnek és gyomorforgatónak" nevezte, és szerinte ez a lépés sérti a törvényt, szembemegy a parlamenttel tekintettel arra, hogy a milánói szerv nem is kompetens ebben az ügyben. "Úgy érzem, ez sérti nemzetünk méltóságát, és besározza az országot és a személyemet a nemzetközi közvélemény előtt." - hangsúlyozta Berlusconi, aki az egészet "egy bohózathoz" hasonlította.

A mostanra már nagykorúvá lett marokkói lány, Karima El Mahroug is tagadja, hogy szexuális viszonya lett volna a miniszterelnökkel, de azt elismerte, hogy első találkozójukon 7000 eurót kapott tőle, valamint hogy részt vett a Berlusconi által adott "teljesen normális és mértéktartó" vacsorákon. Védői szerint Berlusconi azért járt közben Ruby szabadon engedéséért a rendőr őrszobáról, mert úgy tudta, hogy Hoszni Mubarak - azóta megbukott - egyiptomi elnök unokahúga, és meg akarta menteni az olasz-egyiptomi kapcsolatokat egy botránytól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!