Erdély hírei

2017.06.02. 16:05

Vonattal ütközött egy gépkocsi, öt fiatal vesztette életét

Beszterce-Naszód megye - Öt fiatal vesztette életét, miután csütörtökön vonattal ütközött egy személygépkocsi. Négyen - egy 14, egy 18 éves lány, 19 éves bátyjuk és 20 éves unokatestvérük - a baleset helyszínén, egy 12 éves lány pedig a marosvásárhelyi sürgősségi kórházban hunyt el.

Beszterce-Naszód megye - Öt fiatal vesztette életét, miután csütörtökön vonattal ütközött egy személygépkocsi. Négyen - egy 14, egy 18 éves lány, 19 éves bátyjuk és 20 éves unokatestvérük - a baleset helyszínén, egy 12 éves lány pedig a marosvásárhelyi sürgősségi kórházban hunyt el. A személygépkocsit a 18 éves lány vezette, aki egy hónappal ezelőtt szerzett autóvezetői jogosítványt és jövő héten töltötte volna be 19. életévét. A baleset a besenyői (Viişoara) vasúti kereszteződésnél történt, ahol a jelek szerint a lány figyelmen kívül hagyta a stop-táblát és a Szent András-keresztet, ráhajtott a sínekre, ahol a Beszterce és Bánffytanya (Sărmăşel) között közlekedő vonattal ütközött. A vonat 150 - 200 métert sodorta maga előtt az autót, amelyben a négy testvér és unokatestvérük ült.

Négyen a helyszínen életüket vesztették, a 12 éves lányt a SMURD helikoptere szállította a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba, de nem tudták megmenteni életét.

A vasúti közlekedés két órán keresztül megbénult az érintett szakaszon, a vonatok 40 és 100 perc közötti késéssel közlekedtek a balesetet követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!