Sepsiszentgyörgy

2020.09.27. 22:26

Antal Árpád megszerezte negyedik mandátumát az RMDSZ párhuzamos szavazatszámlálása szerint

Antal Árpád megszerezte negyedik mandátumát, az RMDSZ párhuzamos szavazatszámlálása szerint – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Tamás Sándor, Kovászna megye tanácsának elnöke.

Forrás: szekelyhon.ro

Antal Árpád köszönetet mondott a rá szavazóknak, és úgy fogalmazott: továbbra is 'mindenki polgármestere lesz„, azoké is, akik rá szavaztak, és azoké is, akik nem. Megjegyezte: a sepsiszentgyörgyi tanácsban sok lesz a fiatal, és változások várhatók a város vezetőségében is.

'Mi nem mandátumokban, hanem programokban gondolkodunk, és azt szeretnénk, hogy szintet lépjen a város. (...) Új emberek lesznek a tanácsban, és új vezetősége lesz a városnak is” – mondta Árpád Antal polgármester.

Antal Árpád 1975. augusztus 10-én született a Brassó megyei Kőhalmon (Rupea), a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen szerzett szociológus oklevelet. Először 2008-ban választották Sepsiszentgyörgy polgármesterévé, miután négy évet Kovászna megyei képviselő volt a parlamentben.

Sepsiszentgyörgyön még hat polgármesterjelölt indult Liviu Comăneci – Nemzeti Liberális Párt (PNL), Constantin Laurenţiu Teacă – Szociáldemokrata Párt (PSD), Milik Ottó – Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE), Rodica Nina Secelean (Pro Románia), Tatár Imola – Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) és Marius Cojocaru – Népi Mozgalom Párt (PMP).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!