Koronavírus Romániában

2020.04.13. 17:33

Moduláris kórház épül Csíksomlyón

Konténerekből álló moduláris kórház építése kezdődött el hétfőn a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket kezelő osztályának szomszédságában, Csíksomlyón. Ezzel megnő a kezelőfelület és elkülönítésre is alkalmas kórtermek jönnek létre.

Cskszereda, 2020. prilis 13. Az els ngy kontner megrkezsvel megkezddtt a Cskszeredai Megyei Srgssgi Krhz fertz rszlegnek a bvtse 2020. prilis 13-n. A koronavrus-jrvny miatt a krhz felkszl az esetleges jvbeni nagyobb szm fertzttek fogadsra. Az sszesen ht kontnerbl ll j krhzi rszleg tizenkt plusz gyat jelent majd. MTI/Veres Nndor

Forrás: MTI/Veres Nándor

Fotó: Veres Nándor

 

Az intézményt működtető Hargita Megye Tanácsa négy konténert vásárolt a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára, a konténerek hétfőn, 2020. április 13-án érkeztek meg Csíksomlyóra, a kórház fertőző betegségeket kezelő osztályának szomszédságába. A következő négy elem megvásárlásáról már szintén döntött az intézmény – ezek is Csíksomlyón kapnak majd helyet.

A kórház munkatársai előkészítették a helyszínt, amint a konténerek a helyükre kerülnek, csatlakoztatják őket a víz- és csatornahálózathoz, illetve a villanyvezetékhez és lehet is berendezni őket, a kórházban már folyamatban van a szükséges felszerelés biztosítása.

A fertőző betegségeket kezelő, most koronavírusos betegek ellátásra berendezkedett osztály kezelőfelülete a moduláris kórház révén 10 ággyal fog bővülni. „Amellett, hogy bővül a felületünk, a moduláris kórház arra is lehetőséget nyújt, hogy szükség esetén elkülönítőként használjuk” – fejtette ki dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.

Közlemény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!