Hallgassa élőben!

F. Oancea: Nulla esély van arra, hogy újraindítsák a marosnémeti hőerőművet

Nulla esély van arra, hogy újraindítsák a marosnémeti hőerőművet – jelentette ki hétfő este a dévai polgármester.

Agerpres

Florin Oancea szerint a hőerőműnek jelen pillanatban sem szene, sem környezetvédelmi engedélye nincs. Az elöljáró hozzátette: a dévai önkormányzat napirenden van, ami a szolgáltató számláinak törlesztését illeti. Oancea azt mondja: mindent megtettek, ‘ami törvényesen lehetséges’, és emlékeztetett: a hőerőmű problémái ‘nem egy hónapja, hanem évekkel ezelőtt’ kezdődtek. Hozzátette: a helyi önkormányzat hatmillió lejt különített el arra, hogy októberig hőközpontokat szereljen a város tanintézményeibe, mert az iskolákban nincs fűtés.

A polgármester a lakosságnak is hőközpontok telepítését ajánlja, és ez ügyben önkormányzati segítséget ígért a rászorulóknak. Az elöljáró véleménye szerint az erőmű egyáltalán nem fog újraindulni. A marosnémeti hőerőmű pénteken negyedszerre állt le az elmúlt fél évben szénhiány miatt. Mintegy 22 ezer dévai lakos maradt fűtés nélkül, az iskolákban online oktatásra tértek át, mert az osztálytermekben hideg volt.Ez az 5 virágos növény jól érzi magát a napsütéses balkonon
Ha egész nap süti a balkonunkat a nap, érdemes az alábbi növények közül válogatni.
Kegyetlen történet! Elcsalták kirándulni, brutálisan meggyilkolták
Két férfi fogott össze, egyikük halálra késelte ismerősüket.
Elmaradt a bajnokavatás Kisvárdán
A címvédő és éllovas Ferencváros 0-0-s döntetlen játszott a Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati játéknapján.
Járványellenes nemzeti program indításáról döntöttek
Ha évek múlva lesz egy hasonló járvány, akkor a társbetegségek szerepe jelentősen csökkenni fog – hangsúlyozta Kásler Miklós.
Online pizsamapartin derülnek ki Mátyás király és Da Vinci titkai
A gyerekek játékos módon kerülnek közelebb a történelemhez, észrevétlenül sajátítanak el új ismereteket.