Nincs engedély

2021.04.06. 09:01

F. Oancea: Nulla esély van arra, hogy újraindítsák a marosnémeti hőerőművet

Nulla esély van arra, hogy újraindítsák a marosnémeti hőerőművet – jelentette ki hétfő este a dévai polgármester.

Florin Oancea szerint a hőerőműnek jelen pillanatban sem szene, sem környezetvédelmi engedélye nincs. Az elöljáró hozzátette: a dévai önkormányzat napirenden van, ami a szolgáltató számláinak törlesztését illeti. Oancea azt mondja: mindent megtettek, 'ami törvényesen lehetséges', és emlékeztetett: a hőerőmű problémái 'nem egy hónapja, hanem évekkel ezelőtt' kezdődtek. Hozzátette: a helyi önkormányzat hatmillió lejt különített el arra, hogy októberig hőközpontokat szereljen a város tanintézményeibe, mert az iskolákban nincs fűtés.

A polgármester a lakosságnak is hőközpontok telepítését ajánlja, és ez ügyben önkormányzati segítséget ígért a rászorulóknak. Az elöljáró véleménye szerint az erőmű egyáltalán nem fog újraindulni. A marosnémeti hőerőmű pénteken negyedszerre állt le az elmúlt fél évben szénhiány miatt. Mintegy 22 ezer dévai lakos maradt fűtés nélkül, az iskolákban online oktatásra tértek át, mert az osztálytermekben hideg volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!