Online előadás

2021.04.10. 10:07

Dr. Balázs Géza előadása a magyar költészet napja alkalmából

Tisztelegve a magyar költészet előtt, jeles napján a Románia Magyar Pedagógusok Szövetsége dr. Balázs Géza előadásával ajándékozza meg az erdélyi magyar pedagógusokat, diákokat, érdeklődőket.

Balázs Géza (1959) nyelvész, néprajzkutató, egyetemi tanár a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem Mai Magyar Nyelvi Tanszékén. Egyetemi előadásai és publikációi mellett rádió- és tévéműsorok (Hej, hej, helyesírás!; Hej, hej, helyes beszéd!; Tetten ért szavak; Édes anyanyelvünk stb.), valamint ingyenes nyelvi tanácsadó szolgáltatás (Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda) keretében osztja meg tudását nyelvhelyességi, helyesírási, nyelvstratégiai, antropológiai és egyéb

nyelvi és kulturális jelenségekről.

Amikor költészetről, versről beszélünk, elsősorban érzelmek és esztétikai kérdések kerülnek szóba. Pedig jóval többről van szó: a művészet és a nyelv, azon belül a költészet az emberré válás egyik legelső és legalapvetőbb mozzanata. Ezért mondja Hamvas Béla, hogy „a költészet az emberiség anyanyelve”, valamint azt, hogy az ősi szimbólumalkotó képesség a kisgyermekben, a költészetben és az álmokban él tovább. Erre hívja fel a figyelmet az előadás.

Április 11-én, vasárnap 11 órától az RMPSZ honlapján (rmpsz.ro), és Facebook-csatornáján lesz elérhető az előadás, melyet az alábbi linken lehet megnézni: " target="_blank" rel="noopener noreferrer" data-auth="NotApplicable" data-linkindex="0">

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!