Kolozsvár

2021.04.27. 12:19

Az autós oltópont működésének első napján 354 személyt immunizáltak 7 óra alatt

Kolozs megye prefektusa, Tasnádi István Szilárd kedden arról tájékoztatott, hogy az autós oltópont működésének első napján, azaz hétfőn 354 személy kapta meg a vakcinát hét óra leforgása alatt.

Fotó: Facebook/Emil Boc

Az autós oltópontot hétfőn 13 órakor helyezték üzembe Kolozsváron, a Horia Demian sportcsarnok előtti téren. Az üzembe helyezés pillanatában már több mint 50 személygépkocsi várt sorban az oltásra.

Tasnádi István Szilárd, Kolozs megye prefektusa az esemény kapcsán úgy nyilatkozott: ez az első 'drive-thru' oltóközpont Kolozsváron és a második az országban. Elmondta, sok idő után ez az első alkalom, hogy a tér benépesült, és ez nagy reményekkel tölti el.

Az oltásra várakozóknak szűrésképpen egy kérdőívet kell kitölteniük, majd oltakozás után 15 percet kell várniuk egy kimondottan erre a célra kialakított parkolóban.

Az autós oltóközpontban a Pfizer vakcinájával immunizálnak. Naponta reggel 8-tól este 8-ig tart majd nyitva, napi kapacitása körülbelül 600 fő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!