Erdély hírei

2018.05.20. 12:09

90 személy szorult orvosi ellátásra a csíksomlyói búcsún

Kilencven személy szorult orvosi ellátásra a csíksomlyói búcsún, az esetek többségében a magas vérnyomás és ájulás okozott problémákat.

Kilencven személy szorult orvosi ellátásra a csíksomlyói búcsún, az esetek többségében a magas vérnyomás és ájulás okozott problémákat.A Hargita megyei mentőszolgálat négy elsősegélynyújtó pontjánál 90 személyt láttak el - nyilatkozta a mentőszolgálatot vezető Péter Szilárd.

A 90 páciens közül 17-et kórházba szállítottak további kivizsgálásra, illetve kezelésre. Kilencen közülük boka- vagy térdrándulást, illetve végtagtörést szenvedtek, nyolc személynek hasi görcsei voltak.

Az ellátásra szoruló személyek száma kisebb volt, mint az előző években, ugyanis nem volt olyan meleg, illetve az esős időjárás ellenére az emberek nem siettek el a helyszínről, mint más években.

A Közép- és Kelet-Európa legnagyobb búcsújaként számon tartott, 450 éves hagyománnyal bíró csíksomlyói pünkösdi búcsún több mint 100.000-en vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!