Konyhai praktika

2021.01.23. 09:16

Unja már a hagyományos panírt? Készítse így a csirkemellet!

A panírozott csirkemell egy örök klasszikus, biztosan nem fog soha kimenni a divatból. Ám egy idő után kissé unalmassá válik. Ilyenkor jó, ha van egy recept a tarsolyában, amit csak úgy előránthat. Ilyen a sajtos, fűszeres panírmorzsában megforgatott csirkemell is, amelyet a sütőben kell megsütni. Próbálja ki!

Forrás: Shutterstock

Ami az előkészületeket illeti: hasonlóan kell hozzáfogni, mint a hagyományos panírozott csirkemellhez írja az Origo.

Először vágja ketté a csirkemelleket, hogy ne legyen túl vastag a hús. Ezután még érdemes kiklopfolni, majd jöhet rá a só és a bors.

Egy edényben keverjen össze egy bögre pankómorzsát, egy marék reszelt sajtot, egy teáskanál oregánót, fél teáskanál fokhagymaport.

Egy másik tálban pedig verjen fel egy tojást. A csirkemelleket forgassa meg a tojásba, majd a sajtos panírmorzsába, és tegye egy alufóliával kibélelt, olajjal kikent tepsire.

Melegítse elő a sütőt 200 fokra, és süsse a csirkemelleket negyedóráig. Ezután vegye ki a tepsit a sütőből, fordítsa meg a csirkemelleket,

tegyen rá paradicsomszószt, szórja meg vastagon sajttal,

és mehet vissza még legalább öt-tíz percre, amíg a sajt szépen megolvad. Már kész is! Fogyassza tésztával, krumplival, valamilyen salátával vagy rizzsel!

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!