szünidő

2021.06.26. 08:40

Ingyen nyári gyermektáborokat szervez a Katolikus Karitász

Az ország húsz pontján rendeznek táborokat, a többi között a Bükkben, a Zemplénben és a Balaton partján.

Narda, 2020. június 16. Gyerekek rózsafüzért jelképezõ lufikat engednek el a Katolikus Karitász nyári táborának megnyitóján a Vas megyei Nardán 2020. június 16-án. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Az idén, mintegy 3600 rászoruló gyerek nyaralhat ingyen a Katolikus Karitász gyermektáboraiban – ismertette az egyházi jótékonysági szervezet országos igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Zagyva Richárd közölte: az egyhetes bentlakásos, illetve napközis táborok résztvevőinek többsége azon családokból kerül ki, amelyeket év közben is támogatott a szervezet.

Az ország húsz pontján rendeznek táborokat, a többi között a Bükkben, a Zemplénben és a Balaton partján. Van ahol saját táborhellyel rendelkeznek, például Szombathely vagy Miskolc mellett, máshol pedig plébániák, egyéb közösségi szállások fogadják a gyerekeket.

A strandoláson és a kézműves-foglalkozásokon túl oktató-nevelő programokkal is segíteni szeretnék a résztvevők fejlődését – mondta Zagyva Richárd.

Borítókép: Gyerekek rózsafüzért jelképező lufikat engednek el a Katolikus Karitász nyári táborának megnyitóján a Vas megyei Nardán 2020. június 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!