előrejelzés

2020.01.12. 22:09

Borús, sokszor ködös idő várható a jövő héten

Gyakran napközben is alig lesz fagypont felett a hőmérséklet.

Jellemzően borult, ködös idő várható a jövő héten, néhol havazás is lehet. Emellett hidegre kell számítani, többfelé napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös időre lehet számítani, a Dunántúlon van esély arra, hogy szakadozottabb legyen a felhőzet. Főként a ködös tájakon alakulhat ki néhol ónos szitálás, hószállingózás. A tartós, sűrű köd veszélye miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki. A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 2, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden és szerdán is borult, párás, foltokban ködös lesz az idő, legfeljebb a Dunántúlon helyenként süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap. Elszórtan szitálás, ónos szitálás várható. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0, a maximumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között valószínű, de a napos helyeken 7 fok is lehet.

Csütörtökön és pénteken is borult, párás, helyenként ködös lesz az idő, legfeljebb kis területen – pénteken inkább a Kisalföldön – lehet napsütés. Elszórtan szitálás, ónos szitálás várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, főként a Dunántúlon alakulhat ki elszórtan havas eső, havazás. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Elszórtan fordulhat elő havazás, havas eső. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és 0, maximumhőmérséklet 0 és plusz 4 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!