Zaklatási ügy

2021.02.24. 16:30

Újraindult a nemi erőszak miatti nyomozás Gérard Depardieu ellen

Újraindult a nyomozás Gérard Depardieu francia filmsztár ellen egy 2018 nyarán elkövetett állítólagos szexuális zaklatás és nemi erőszak ügyében.

Marseille, 2016. május 5. Gerard Depardieu francia színész (k) Geraldine Pailhas (b) és Stephane Caillard társaságában a Marseille címû francia televíziós filmsorozat premierjén a dél-franciaországi Marseille-ben 2016. május 4-én. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Guillaume Horcajuelo

A nyomozás már 2020. december 16-án elkezdődött – közölték kedden igazságügyi források. A 72 éves filmsztár ellen 2018 augusztus végén tettek feljelentést Aix-en-Provence ügyészségén, ahol el is indították a nyomozást, amelyet később áthelyeztek Párizsba.

A panaszos, egy 25 éves színésznő és táncosnő, aki azzal vádolja Dépardieu-t, hogy 2018 augusztusában két esetben is szexuális támadást követett el ellene a színész párizsi otthonában.

Az ügyet kilenc hónapi vizsgálódás után 2019 júniusban vádemelés nélkül lezárta a párizsi ügyészség,

majd a panaszosnak sikerült elérnie, hogy tavaly nyáron a vádhatóság újraindítsa az előzetes vizsgálatot, amely alapján a megbízott vizsgálóbíró decemberben megalapozottnak találta a gyanút.

Hervé Témime, a filmsztár ügyvédje sajnálatosnak nevezte, hogy az információ nyilvánossá vált. Gérard Depardieu – aki szabadlábon védekezhet, de rendőri felügyelet alá került –, tagadja a vádakat.

Borítókép: Gerard Depardieu televíziós filmsorozat premierjén Marseille-ben, Geraldine Pailhas (balra) és Stephane Caillard (jobbra) színésznőkkel / Guillaume Horcajuelo / MTI / EPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!