Rendőrségi hívás

2021.11.15. 11:50

Túszul ejtett otthonában egy nőt egy oposszum

Amikor a nő kilépett a házából, és megpróbált eljutni az autójáig, az oposszum nekirontott, ezért a nő bemenekült az otthonába.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A rendőrség vasárnap késő este kapott telefonhívást egy új-zélandi nőtől, aki elmondta, hogy túszul ejtette egy oposszum a Déli-szigeten lévő Dunedin városában.

Amikor a nő kilépett a házából és megpróbált eljutni az autójáig, az oposszum nekirontott, ezért a nő bemenekült az otthonába – idézi Craig Dinnissen főtörzsőrmestert a The Guardian.

Amikor a rendőrök kiérkeztek és megközelítették a bejárati ajtót, egy fiatal oposszum bújt elő a sötétből, és felmászott az egyik rendőr lábára.

Dinnissen szerint egy elszökött házi kedvenc vagy az anyjától nemrég elszakított egyed lehet. A gyanúsított azonosítása után a rendőrség a közeli Signal Hill területére vitte az állatot, ahol szabadon engedték, hogy elejét vegyék a polgárok további zaklatásának.

Az akció közben sem az oposszumnak, sem az intézkedő hatósági személynek nem esett baja.

Rachel Stratton állatorvos és viselkedéskutató szerint a fiatal oposszum félelemből cselekedett, nem puszta agresszióból. Elmondta, a legtöbb vadállat jellemzően elfutott volna, kivéve, ha fiatal, mert akkor még talán csak tanulja, mit kell tenni fenyegető helyzetben. A szakember hozzátette, a városi környezetben az oposszumnak talán nem volt hova futnia.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!