napi cuki

2020.01.25. 08:30

Száz szibériai tigriskölyök született tavaly a kínai tenyészközpontban

Az év végéig várhatóan további 100 kölyök jön világra.

(190713) -- HAILIN, July 13, 2019 (Xinhua) -- Photo taken on July 12, 2019 shows Siberian tiger cubs at the Siberian tiger park of the China Hengdaohezi Feline Breeding Center in Hailin, northeast China's Heilongjiang Province. Over 30 Siberian tiger cubs were born in the park from the end of February this year. (Xinhua/Wang Jianwei)

Forrás: AFP

Fotó: Wang Jianwei

Az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban lévő intézmény illetékese, Liu Tan szerint a nagymacskáknál már beköszöntött a téli párzási időszak és az első utódok április-május környékén érkeznek.

Liu szerint

az intézmény egyebek között génvizsgálattal szabályozza, hogy a jövevények egészségesek legyenek és hogy évente hány szibériai tigris szülessen.

Az elmúlt években Kína fokozta a tigrisek védelmére irányuló erőfeszítéseit, ennek nyomán egyre nő a nagymacskák száma.

A kelet-ázsiai ország 1986-ban hozta létre a hejlungcsiangi nagymacska-tenyészközpontot, akkor még csak nyolc szibériai tigris élt a park területén. Ma már a számuk az ezret is meghaladja.

A szibériai tigris a világ egyik legveszélyeztetettebb alfaja, főleg Kína északkeleti térségében, Oroszország távol-keleti részén és a Koreai-félsziget északi részén él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!