megmenekültek a madarak

2021.06.06. 11:03

Sasokat mentett ki a Dunából két magyar kajakos (videó)

Két ritkának számító fehérfarkú rétisast mentett ki a Dunából két magyar kajakos, akik végighajóznak a folyó teljes, 2850 kilométeres szakaszán, hogy akciójukkal a környezetvédelem fontosságára is felhívják a figyelmet.

Forrás: Origo / BBC

Két magyar kajakos pár hete van úton a Dunán. Kis Klaudia és Varga Richard három hónap alatt tervezik végigkajakozni a Feketet-tengertől a németországi Fekete-erdőig a 2850 kilométer hosszú folyót, és környzetvédelmi akciójukkal a folyó felesleges, nagymértékű szennyezettségére akarják felhívni a nemzetközi közvélemény figyelmét – írja a BBC riportja alapján az Origo.

Mint kiderült a folyó romániai szakaszán

egy mentőakcióban is részük volt, ugyanis a folyó az útjukba sodort két védett, fehérfarkú rétisast, amelyek az elmondásuk szerint nagy valószínűséggel összeverekedhettek a levegőben, majd a vízben kötöttek ki.

Mivel a madarak önerejükből nem tudtak kimenekülni a vízből a két magyar kajakos úgy próbált meg rajtuk segíteni, hogy

a kajakjukkal közel úsztak hozzájuk, hogy a sasok meg tudjanak kapaszkodni.

Mint az a videófelvételen is jól látszik, többszöri próbálkozás után, de végül mindkét nagymadár partot ért, azaz megmenekült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!