kuba libre

2020.12.27. 19:49

Rágcsálókat etetne karácsonykor a kommunista kormány

Az ország egyébként elsősorban amerikát okolja az élelmiszerhiány miatt, amiért kereskedelmi embargót hírdetett ellene.

Forrás: Shutterstock

Tengerimalac különlegességekkel a főszerepben készült főzőműsor Kubában. A kommunista kormány nem először igyekszik szokatlan eszközökhöz nyúlni az éhezés elkerülése végett – írja a V4NA.

A rágcsálóhús fenntarthatóbb és egészségesebb, ezért egyen mindenki tengerimalacot. Ez volt az elsődleges üzenete a kubai kormány által is támogatott adásnak, amiben a tengerimalac-főzés rejtelmeibe vezették be a nézőket.

Kubában nem ritkák az éhínségek, amire a kommunista ország már számos alternatív megoldással próbált szolgálni. Egy cikkükben például arról írtak, hogy valójában a banánhéj ugyanolyan tápláló, mint a gyümölcs többi része, ezért bátorítanak mindenkit fogyasztására. Másszor a fejadagokért sorban állókat kérték arra, hogy csináljanak internet-trended a „sorbanállás-kihívásról”, ami lényegében annyiból állt, hogy szelfizzenek sorbanállás közben.

Az ország egyébként elsősorban amerikát okolja az élelmiszerhiány miatt, amiért kereskedelmi embargót hírdetett ellene. A gazdasági rendszerük jelenleg nagyban épít a kormány támogatására és a fejadagokra az alapvető szükségletek kapcsán.

A karácsony előtt adásba került műsorban a nézők olyan tényekkel ismerkedhettek meg, mint hogy a tengerimalac egy gyors és fenntartható módja lehet az önfenntartásnak és fontos eleme a kiadós táplálkozásnak, mivel a rágcsáló húsa 19 százalékkal több proteint tartalmaz, mint a disznóhús.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!