Hallgassa élőben!
Fotó: Shutterstock

Őrizetbe vettek hét embert mókusok csempészése miatt

Hét embert vettek őrizetbe Floridában repülőmókusok illegális nemzetközi kereskedelme miatt – közölte a Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság (FWC), amely szerint a vadorzók által befogott több ezer védett vadállat értéke meghaladja az egymillió dollárt (306 millió forint).

A hét személyt egy tavaly januári bejelentés nyomán indított vizsgálat során sikerült elkapni, és az ügyben további letartóztatások várhatóak.

A nyomozás során kiderült, hogy kevesebb mint három év alatt csaknem 3600 repülő mókust fogtak be a Florida középső részén kihelyezett mintegy tízezer csapdával. A befogott rágcsálók nemzetközi értéke több mint egymillió dollár.

A floridai kereskedő, aki megvásárolta a mókusokat az orvvadászoktól és azt állította, hogy az állatok fogságban születtek, több mint 200 ezer dollárt keresett a rágcsálókkal.

A Floridában védett állatnak számító, ám világszerte házi kedvencként értékesített repülő mókusok dél-koreai vevőkhöz kerültek.

Az őrizetbe vett hét embert egyebek között zsarolással, pénzmosással és csalással vádolják.

A vadorzók továbbá védett teknősök és aligátorok kereskedelméből is profitáltak, hamis dokumentumokat használva az állatok származásának elfedésére.

Borítókép: illusztrációOnline érhető el a Friss Hús fesztivál néhány filmje
Januárban négy izgalmas, díjnyertes magyar kisfilmet láthatnak az érdeklődők.
Kiszivárgott a mélyen őrzött titok: ezért szakított családjával Harry herceg
Harry herceg döntése sokkolta a családját és a brit alattvalókat is. Most kiderült, mi volt a mozgatórugója.
Egyre népszerűbb a kék rizs – De mitől ilyen a színe?
Most kiderül!
Fekvőtámaszokat nyomatnak Balin a maszkviselést megsértő turistákkal (videó)
Szokatlan büntetést alkalmaznak.
Közel negyedével csökkent az új autók száma az EU-ban
A tavalyihoz hasonló mértékű visszaesésre nem volt még példa az adat jegyzése óta, mind a 27 tagállamban csökkenést regisztráltak.