kisfilm is segít

2021.10.21. 21:22

Ne felejtse el téliesíteni a vízvezetékeket, mérőórákat

A hét végére megérkezik a hideg idő, emiatt pedig szükséges a berendezések megfelelő szigetelése, védelme.

Plasmas froze in the water flowing from the spring. In winter, ice shakes from the grenade. water flowed from the spring and there was ice

Forrás: Shutterstock

Fotó: Adil Celebiyev StokPhoto

A Magyar Víziközmű Szövetség a vízmérők, a vízvezetékek és a szerelvények téliesítésének fontosságára hívta fel a figyelmet csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.

A magyarországi ivóvíz- és csatornaszolgáltatást végző szervezetek képviselője kiemelte, előrejelzések szerint a hét végére megérkezik a hideg idő, emiatt pedig szükséges a vízmérők, a vízvezetékek és a szerelvények téliesítése.

A télen nem lakott ingatlanoknál fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése, a vízmérőakna letakarása, szigetelése, és javasolják az ingatlan rendszeres ellenőrzését az esetleges károkat megelőzésére.

A télen is lakott ingatlanoknál fontos a vízmérőakna szigetelése, figyelni kell azokra a vezetékszakaszokra is, amelyek kevésbé védett helyen, például pincében, falon kívül vannak, ezeket is célszerű szigetelőanyaggal védeni. Vízteleníteni kell a kerti csapokat, valamint érdemes jobban odafigyelni a telepített öntözőberendezésekre is – írják a közleményben.

A szakmai szervezet szerint a nagy hideg után érdemes ellenőrizni a vízmérőt. Ha például a vízmérő csillagkereke akkor is forog, ha nincs nyitva a csap, vagy szilánkosra tört a vízmérő üvege, esetleg eldeformálódott a számlálószerkezet, vagy a lakásban nem folyik a víz, akkor valószínűleg csőtörés történt, amelyről a szolgáltatót értesíteni kell.

Minden olyan vízelfolyás, amely a szolgáltatási pont utáni hálózaton keletkezett, a felhasználó számláját terheli – hívták fel a figyelmet a közleményben.

A téliesítésről kisfilmet készítettek, amely ezen a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">linken érhető el – tájékoztatott a Magyar Víziközmű Szövetség.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!