Igazi látványosság

2021.09.07. 17:15

Hatalmas fejlesztéssel gazdagítják a veszprémi állatkertet

Szerdán kezdik meg az állatok elköltöztetését más kifutókba, az építkezések pedig még év végéig elindulnak.

Veszprém, 2021. szeptember 7. Szibériai tigris (Panthera tigris altaica) a Veszprémi Állatkertben 2021. szeptember 7-én. Ötmilliárd forintos fejlesztésbe kezdenek a veszprémi állatkertben, ahol új nagymacskakifutó és háziállatbemutató épül 2023 közepére. MTI/Vasvári Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Ötmilliárd forintos fejlesztésbe kezdenek a veszprémi állatkertben, ahol új nagymacskakifutó és háziállat-bemutató épül 2023 közepére. Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy az állatkertek kulturális és közösségi színterekként működnek, amelyekben oktatási, nevelési és tudományos munka is zajlik.

Török László, a veszprémi állatkert igazgatója továbbá beszámolt arról, hogy három hektárnyi területen zajlik majd az építkezés. Az akadálymentesen látogatható nagymacska kifutón pedig tigris, hiúz és hópárduc kap helyet. Az állatok megközelíthetőek lesznek egy többszintes sétaúton, amely a talajszint és a lombkoronaszint között halad. Ezenkívül a háziállat-bemutató három nagy istállót, egy kocsiszínt és egy beállót foglal majd magában.

A legtöbb városi gyerek már nem találkozik közvetlenül háziállatokkal sem. Ezért van nagy jelentősége, hogy a látogatók itt közvetlen közelről láthatják a legkülönfélébb állatokat – hangsúlyozta az igazgató.

Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy az évről évre megújuló állatkert a térség egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciója. A létesítmény ugyanis már több napra elegendő programot kínál a családoknak. Porga Gyula, Veszprém polgármestere azt is elmondta, hogy tíz év alatt megháromszorozták az állatkert területét és a látogatószám is évről évre növekszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!