Tettenérés

2019.12.28. 15:27

Érdekes ürüggyel fényképezett katonai támaszpontot egy kínai férfi Floridában

Bíróság elé kerül.

Forrás: Pixabay

Az amerikai haditengerészet egyik légi támaszpontját fényképezgette egy kínai férfi a mobiltelefonjával, de azt vallotta, hogy ő csupán a napfelkeltét fotózgatta.

A 27 éves elkövetőt csütörtökön érték tetten és vették őrizetbe. Eleinte a floridai Key West bázisnak csak a kerítésénél csellengett, ám egy idő után a tengerből kiálló sziklákon át beszökött a területre. Hamarosan lefogták, és bár vallomásában tört angolsággal váltig állította, hogy őt csakis a hajnal megörökítése érdekelte, gépén a támaszpontról készült fotókat találtak. A férfi bíróság elé kerül.

Nagyjából egy éve hasonlóan agyafúrt kínai kémet fogtak ugyancsak Key Westen.

Az a 20 éves férfi ugyanakkor nem a hajnal iránti szenvedélyét hozta fel vallomásában magyarázatul, hanem azt, hogy eltévedt. Gépén ráadásul nem csupán a támaszpontról találtak felvételeket, hanem kormányzati épületekről és a védelmi minisztérium egyik antennájáról is. A férfi egy év börtönt kapott.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!