bűnügy

2020.09.09. 14:08

Először ismerte be a svéd újságírónő megölését a dán feltaláló

Az ellene folyó eljárásban végig tagadta, hogy ő követte el a gyilkosságot.

Police technicians are investigating the rescued private owned submarine Nautilus UC3 Sunday 13. August 2017 in Copenhagen Habor. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. She was not in the submarine. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)

Forrás: AFP/Scanpix

Fotó: Jens Noergaard Larsen

Először ismerte be bűnösségét Kim Wall svéd újságíró megölésében Peter Madsen dán feltaláló. A tengeralattjárót építő Madsen egy szerdán sugárzott dokumentumfilmben válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy ő ölte-e meg a riporternőt 2017 augusztusában.

„Csak egy bűnös van, és én vagyok” – tette hozzá a börtönbüntetését töltő Madsen, aki telefonon válaszolt a neki feltett kérdésekre. A feltaláló az ellene folyó eljárásban végig tagadta, hogy ő követte el a gyilkosságot.

Madsen saját kezűleg épített tengeralattjáróján ölte meg a 30 éves Kim Wallt, akit feldarabolt, majd a tengerbe dobott a Dánia és Svédország közötti szorosban. Az ügyészség szerint Madsen beteges szexuális fantáziái kiélése céljából kínozta és gyilkolta meg az újságírónőt, aki azért szállt fel a búvárhajóra, hogy riportot írjon róla.

A koppenhágai bíróság bűnösnek találta a svéd feltalálót Wall meggyilkolásában és feldarabolásában, ezért 2018 áprilisában életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

A szerdán sugárzott dokumentumfilm a Secret Recordings with Peter Madsen (Titkos felvételek Peter Madsennel) című dokumentumsorozat első része. A sorozat mintegy 20 órányi telefonbeszélgetésen alapul, amelyet egy újságíró vett fel a gyilkossal az ő tudta nélkül. A férfi azonban később engedélyt adott a felvételek felhasználására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!