Hallgassa élőben!

Ostrom alatt áll Európa

Törökország úgy döntött, sem tengeren, sem szárazföldön nem tartóztatja fel tovább az Európába igyekvő migránsokat, ezért február 28-án megnyitotta előttük a határait. Azóta Görögország és Bulgária ostrom alatt áll, tízezrek próbálnak illegálisan az Európai Unió területére jutni.

Lengyel migránsválság / 1 hete
Továbbra is nyugtalannak minősítik a lengyel hatóságok a fehérorosz határon fennálló helyzetet, illetékesek közlése szerint keddre virradó éjjel egy újabb, mintegy ötvenfős migránscsoport erőszakos határsértési kísérletét hiúsították meg.
Lengyel migránsválság / 1 hete
A fehérorosz-lengyel határon tartózkodó migránsok nem nyújtottak be menedékkérelmet a fehérorosz hatóságokhoz, újabb két csoportjuk döntött a hazatérés mellett – jelentette ki kedden újságíróknak Aljakszej Begun, a belügyminisztérium állampolgársági és migrációs osztályának vezetője.
Illegális bevándorlás / 1 hete
A lengyel-fehérorosz határon két nagyobb csoport próbált áttörni péntekre virradóan, a migránsok köveket dobáltak, könnygázt is használtak, de nem jártak sikerrel. Egy öttagú iraki családot a határőrök egy őrzött lengyelországi befogadóközpontba irányítottak – közölte Anna Michalska, a lengyel határőrség szóvivője.
Lengyel migránsválság / 2 hete
Minden, Aljakszandr Lukasenkával folytatott közvetlen tárgyalás a fehérorosz elnök legitimálását szolgálja – kommentálta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő csütörtökön a leköszönő német kancellár, Angela Merkel által e héten tett lépéseket.
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!


Hazavárják a 21 éve eltűnt Tamást – minden ünnepre ajándékot vesznek neki a szülei
Máig minden jeles ünnepre vásárolnak a szülei ajándékot a 2000 májusában Bajáról eltűnt, akkor 11 éves Till Tamásnak.
Leszakadó erkély végzett egy férfival
A harmadik emeleti erkély hirtelen leszakadt, az előzőleg rajta álló férfi pedig a betonelemek alá szorult.
Napi keresztrejtvény
Napi sudoku – könnyebb verzió
Napi sudoku – nehezebb verzió