Járvány

Kína, Japán, Amerika és több ázsiai ország után Európában, köztük hazánkban is megjelent a tüdőgyulladást és már több ezer ember halálát okozó új koronavírus.

A magyar kormány veszélyhelyzetet hirdetett az ország teljes területére.

A kutatók már fejlesztik az oltóanyagot, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világjárványként tekint a Covid-19 vírusfertőzésre.

Járvány / 2 órája
A koronavírus-helyzetben bekövetkezett pozitív változások nyomán az orosz főváros hétfőtől megszüntette az utcai maszkviselési kötelezettséget, amely azonban a zárt közösségi terek esetében továbbra is érvényben marad.
mls / 6 órája
Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas City úgy kapott ki 2-1-re első mérkőzésén az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) rendhagyó szezonzáróján a Minnesotától, hogy a 91. percben még 1-0-ra vezetett.
Covid-19 / 8 órája
A világon 12 millió 878 ezer 325 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 568 ezer 541, a gyógyultaké pedig 7 millió 92 ezer 815 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfői adatai szerint.
Rambo újratöltve: helikopterekkel, kutyákkal üldöznek egy férfit a Fekete-erdőben
A férfi lefegyverzett négy rendőrt, és eltűnt a németországi hegyvidéken.
Emlékezés Biharország egykoron híres emberére
Bihar megyéből elszármazott, most Svédországban élő ismerősöm, aki férjével együtt ott egy könyvkiadó vállalatot működtet, kéréssel fordult hozzám. Ő maga is ír, többnyire Bihar megyei hírességekről.
Keresztes Ildikó szépészeti beavatkozáson esett át
Fontos számára, hogy pozitív visszajelzéseket kapjon a külsejére.
Jól haladnak a Dacia-iskola hőszigetelésével
A végéhez közelednek a nagyváradi Dacia Általános Iskola épülete energiahatékonyságának növelését célzó munkálatok- tájékoztatott közleményében az önkormányzat sajtóosztálya.
Kilencvenezer hektáron folytatódik az országos szúnyogirtás
A júniusi csapadékos időjárás miatt szinte mindenütt tömegesen vannak jelen a vérszívók.