Új megoldással

2021.04.17. 06:00

Jelentősen könnyebb lesz az alkalmazások HMS-rendszerre alakítása

Az SDK Choice by bluesource a meglévő GMS, azaz Google Mobile Service – alkalmazásokat HMS-ben használhatókká alakítja.

Forrás: Shutterstock

Jelentősen egyszerűbb lesz mostantól a GMS, vagyis a Google-alapú alkalmazások átültetése a Huawei saját, HMS-alapú rendszerébe.

A bluesource alkalmazásfejlesztő SDK Choice névre keresztelt megoldása

megkönnyíti a fejlesztők és a márkák számára, hogy a GMS- és a Firebase-keretrendszereken alapuló, már meglévő alkalmazásaikat HMS-en használhatókká alakítsák át. Ez jelentősen csökkenti az alkalmazásfejlesztők költségeit és a fejlesztés idejét, megkönnyíti az adaptációt és lehetővé teszi, hogy az appok még optimalizáltabban fussanak a Huawei-eszközökön.

Egyszerű és biztonságos megoldás

A bluesource az SDK Choice-t eredetileg a Raiffeisen Bank számára fejlesztette ki, hogy segítse az osztrák bank alkalmazásait elérhetővé tenni a Huawei-felhasználók számára. A megoldás azóta itt elérhető dokumentációval együtt nyílt forráskódú szoftverként, hogy más márkák és fejlesztők számára is gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb legyen az adaptálási folyamat.

Egyre több vállalkozás döntött az SDK Choice használata mellett. Többek között az osztrák nemzeti televíziós szolgáltató, az ORF, a Raiffeisen bank, az osztrák szövetségi vasút, valamint az osztrák posta. Világszerte már több mint 60 vállalkozás használja a bluesource technológiáját és szakértelmét, hogy alkalmazásaikat sikeresen ültessék át HMS rendszerbe. Az SDK Choice emellett kiegészíti a Huawei által kifejlesztett, meglévő bővítményeket, hogy segítsen a fejlesztőknek átalakítani és adaptálni az alkalmazásokat a HMS ökoszisztémához.

Az AppGallery ma már a világ harmadik legnagyobb alkalmazásáruháza,

amely továbbra is dinamikusan bővül mind a felhasználók az alkalmazások és a fejlesztők számát tekintve.

Európában tavaly 61,5%-kal, több mint 42 millióval nőtt az aktív felhasználók száma, így világszerte már havi 530 millióan használják. Összesen 2,3-millió fejlesztő regisztrált a platformra – ebből 300 ezer Kínán kívüli –, ami 77 százalékkal több a tavalyi évhez képest. Jelenleg 120 ezer alkalmazást integráltak a HMS Core rendszerébe.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!